Старший тренер збірної США з фехтування Юрій Гельман в інтерв'ю з відомою російською письменницею та журналісткою Юлією Латиніною заявив, що рішення про покарання для українські шаблістки Ольги Харлан курирувалося Москвою. За словами Гельмана, йому про це стало відомо від людей із комісій та від самої Харлан.

Тренер розповів, що українці було вже присуджено перемогу, а в протоколах стояло, що вона виграла і пройшла до наступного туру. Він із українською шаблісткою розмовляв хвилин через 20 після матчу, вона була впевнена, що все добре, але потім усе змінилося.

"Був якийсь чоловік. Незрозуміло хто він, і що він. У чорному костюмі з краваткою. Він був з кимось весь час на телефоні і вимагав, щоб це все виконувалося. Це тривало доти, доки не звернули увагу, що у нього акредитація чужа і його вивели. Це був явно не фехтувальник, тому що ми один одного знаємо. Ніхто його не знав", – зазначив Гельман.

На уточнююче питання Латиніної, з ким говорив цей незнайомець телефоном, тренер припустив, що на другому кінці проводу було керівництво Міжнародної федерації фехтування (FIE) з Москви. "Я так розумію, як мені сказали, були дзвінки з Москви, щоб дотримувався протокол і технічно - так, це правильно. Вони зібрали комісію, яка і ухвалила рішення про "чорну картку". Говорять, що він вимагав, щоб виконували всі правила. Що треба потиснути руку. Якщо не потиснули руки, то "чорна картка" і вимагала, щоб усе це виконали", - додав Гельман.

Гельман підсумував, що FIE є найкорумпованішою федерацією у світі. "Нею до березня 2022-го керував російський олігарх Алішер Усманов. Все керівництво поставлене ним і вони лобіюють його та російські інтереси", - підсумував фахівець американської збірної.

Популярні статті зараз

Екоінспекція Поліського округу стала майданчиком для діалогу у рамках  Всеукраїнської програми ментального здоров’я  Олени Зеленської

Майбутнє закладається вже сьогодні: у столиці відбулася важлива екологічна акція

Нові правила обміну валют: як тепер здаватимемо долари

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Показати ще