Українські водії невдовзі можуть зіткнутися із суттєвими змінами у системі штрафів, оскільки Верховна Рада розглядає питання запровадження нових правил дорожнього руху.

Відповідну новину оприлюднили на «vnedorozhnik»

Декілька ініціатив, запропонованих членами парламенту, спрямовані на посилення відповідальності за конкретні порушення та накладення більш високих штрафів, торкаючись таких галузей, як обмеження швидкості, рівень шуму та такі види діяльності, як дрифт.

Одна примітна пропозиція передбачає скасування нинішнього «нештрафного» обмеження швидкості 20 км/год. Наразі штрафи накладаються лише за перевищення швидкості більш ніж на 20 км/год. Ініціатива депутатів передбачає розширити шкалу штрафів залежно від швидкості, що потенційно може призвести до суттєвіших фінансових штрафів за перевищення швидкості.

За порушення рівня шуму пропозиція передбачає фіксований штраф у розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 000 гривень), а повторним порушникам загрожує 2 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34 000 гривень). Повторні порушення також можуть призвести до можливого позбавлення права керування транспортним засобом на строк від 3 до 6 місяців.

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Микола Томенко назвав Ківалова символом "правової держави" та "доброчесної судової влади" в Україні

Дихати все важче: українці не зможуть працювати без цього документа

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Показати ще

Полиция выписывает штраф. Фото: скриншот YouTube-видео

Крім того, депутати пропонують заборонити дрифт зі штрафами у розмірі 8500 гривень за перше порушення та 17 000 гривень, а також заборонити водіння терміном від 6 місяців до 1 року за повторне порушення протягом року.

Однією з позитивних змін є передача повноважень з евакуації автомобілів поліцейським інспекторам з паркування, що потенційно знижує потенційні зловживання з боку приватних компаній і забезпечує буксирування транспортних засобів, що тільки заважають.

Пропоновані зміни спрямовані на створення більш відповідального середовища водіння, що сприятиме більш строгому дотриманню правил дорожнього руху серед українських водіїв.

Нагадаємо, вживані автомобілі для українців по 700 гривень: тепер купити машину зможе кожен?

Раніше «Акценти» повідомляли, мобілізацію в Україні кардинально змінять: що задумали у Верховній Раді

Як повідомляли «Акценти», блекаут не за горами: українців терміново попередили про дефіцит в енергосистемі