В Україні зростає популярність електронних послуг: значну популярність серед водіїв набирає онлайн-сервіс обміну прав водія, повідомляє Урядовий портал.

За перші 10 місяців 2022 року в результаті обміну, втрати або крадіжки видано 502 527 посвідчень водія, а за аналогічний період 2023 року це число збільшилося на 163 000. З травня цього року обмін прав водія доступний через додаток «Дія».

Спочатку громадяни могли забрати готовий документ у сервісному центрі МВС. Проте з 15 листопада «Дія» запровадила можливість замовити права водія у будь-якому відділенні Укрпошти або кур'єром у будь-яку точку України.

Для замовлення посвідчення водія онлайн фізичним особам необхідно зайти в «Електронний кабінет водія» або додаток «Дія» на своїх телефонах.

Процес передбачає вказівку причини обміну, вибір способу отримання (у сервіс-центрі, відділенні Укрпошти чи кур'єром) та завершення оплати. Далі заява автоматично відправляється до сервісного центру МВС, обробляється протягом 3 днів, посвідчення водія виготовляється та зберігається. Якщо було обрано доставку, Укрпошта надсилає її за вказаною адресою.

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

На межі виживання: в Україні склався плачевний сценарій

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Показати ще

Крім того, у Головному сервісному центрі МВС розширено послуги для українців за кордоном. В «Електронному кабінеті водія» минулого місяця було запущено міжнародну доставку водійських посвідчень до Польщі, і цією послугою вже скористалися 1100 осіб.

З 20 листопада перелік країн міжнародної доставки розширився. Громадяни, які проживають в Чехії, Німеччині та Італії, тепер можуть замовити онлайн-обмін посвідчення водія у разі втрати, псування, зміни персональних даних або закінчення терміну дії.

Нагадаємо, мобілізацію в Україні кардинально змінять: що задумали у Верховній Раді

Раніше «Акценти» повідомляли, жорстко "відшили" Героя ЗСУ: група "Антитіла" потрапила у гучний скандал. Куди дивився Тарас Тополя?

Як повідомляли «Акценти»,"гірше, ніж можна собі уявити": що приготувала доля українському народу