З 1 липня повернення довоєнних податків на пальне призвело до регулярного підвищення вартості бензину та дизеля, що становить приблизно 2-3 грн за літр, та очікується досягнення піку наприкінці місяця.

Згідно з заявою директора Консалтингової групи «А-95» Сергія Куюна у соціальній мережі Facebook, два податки – акцизи та ПДВ, було збільшено. Податкова складова вартості бензину збільшилася на 11 грн/л, де близько 3,5 грн становить акциз, а решта – ПДВ. Вартість дизельного палива збільшилася приблизно на 7,5 грн/л, включаючи акциз у розмірі 1,3 грн/л. Ціна зрідженого газу, на який акциз залишився без змін, схильна лише до підвищення ПДВ і становить 3 грн/л.

Цены на бензин в Украине

"Отже, нові-старі податки на пальне діють. За три дні бензин-ДП плюс 2 грн/л, сьогодні очікується ще плюс 2-3… Перша хвиля подорожчання пального обумовлена ​​саме ПДВ, оскільки його платять при продажу. Акциз має відпрацювати за цінами у другій половині місяця, оскільки ринок імпортував великі обсяги продукту в травні-червні з низькою ставкою акцизу. У міру того, як обсяги запасів зі «старим» акцизом заміщатимуться новими обсягами з високою ставкою відбуватиметься інтеграція в ціну», – пояснив експерт.

Цены на бензин. Фото: скриншот Youtube-видео

Популярні статті зараз

Нова масова гуманітарна допомога: як отримати незалежно від статусу та місця проживання

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

Серйозно вдарить по кишені: українцям повідомили, скільки доведеться платити за електроенергію

Показати ще

Куюн зазначив, що підвищення цін, викликане збільшеним акцизом, в основному торкнеться бензину, оскільки зростання акцизу на нього більш ніж удвічі. Ціни на дизельне паливо та автогаз в основному виявлять свою нову вартість до кінця поточного тижня. Остаточні висновки щодо цін слід зробити наприкінці місяця.