У Закарпатській області суддя вирішила дати умовний термін гвалтівникам, які жорстоко ображали 14-річну дівчину. Тепер ця суддя, Оксана Софілканич, виявила бажання стати членом апеляційної інстанції.

Суддя виправдала ґвалтівників. Вища кваліфікаційна комісія суддів України оприлюднила перелік тих, хто хоче працювати у суді апеляційної інстанції, і серед них з'явилася голова Воловецького районного суду, Оксана Софілканич.

Суддя була відома тим, що слухала справу про зґвалтування в селі Верхні Ворота на Закарпатті. Троє підлітків, один 14-річний і двоє 15-річних, зґвалтували 14-річну дівчину у підвалі, зняли це на відео і розмістили в інтернеті.

Згідно з даними судового порталу, прокурорам не вдалося довести, що підлітки вчинили цей злочин, тому їм змінили обвинувачення на частину 3 статті 153 Кримінального кодексу України (сексуальне насильство), що вплинуло на вирок суду.

Софілканич засудила ґвалтівників до п'яти років ув'язнення, але звільнила їх від відбування покарання, призначивши два роки іспитового терміну. Також хлопців зобов'язали виплатити моральну компенсацію у розмірі 60 тис. гривень, хоча адвокат потерпілої вимагав 450 тис. гривень.

Популярні статті зараз

Гральний бізнес заганяють у тінь: замість податків та донатів – хабарі та відкати

На межі виживання: в Україні склався плачевний сценарій

Дихати все важче: українці не зможуть працювати без цього документа

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Показати ще

Апеляційний суд виявив порушення під час розгляду справи та винесення вироку — суддя не повинна була змінювати кваліфікацію обвинувачення, а також не врахувала емоційний стан потерпілої дівчини.

Через порушення Софілканич, суд анулював її вирок, і тепер справу знову розглядають у новому складі суду.