Колишня заступниця міністра оборони пояснила, що росія має перевагу у всьому, тому мобілізація в Україні має бути частиною військових реалій.

"Тема мобілізації не повинна викликати страх. Необхідно розуміти всю складність та тривалість цього процесу. В цьому шляху є свої труднощі. Росія має чисельну перевагу у людських ресурсах, в той час як наша армія менша, і в нас обмежені засоби озброєння. Я відверто не розумію, чому ідея мобілізації викликає такий жах у суспільстві. Війна сама по собі є жахливою, а мобілізація є частиною військової реальності", – запевнила Ганна Маляр.

До її додаткових заяв:

  • Україна наразі зосереджена на оборонних діях. Російські сили намагаються розтягнути можливості Збройних Сил України по всьому фронту, плануючи тим самим новий наступ;
  • Серед українських оборонних сил є чимало нових підрозділів, які ще не готові йти в бій через брак досвіду і навичок, що може вплинути на виконання бойових завдань;
  • Між президентом Зеленським та головнокомандувачем Залужним немає конфліктів, але існують робочі питання, які вимагають уваги; публічність і селфі у такі часи можуть лише зашкодити.