Приготування домашнього гарбузового соку - чудовий спосіб насолодитися сезонним достатком гарбуза. Ось простий рецепт приготування цього освіжаючого та ароматного напою:

Інгредієнти на 5 літрів:

1,5 кг гарбуза.

1 л води.

2 апельсина.

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

"Щедрість за рахунок громади": мер Львова Садовий виділив мільйони на комфорт своїх колег, куди пішли гроші

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Показати ще

0,5 лимона.

Цукор (за смаком).

Інструкції:

Для початку розріжте гарбуз на кілька частин і очистіть його від шкірки. Потім нарізаємо кожен шматок ще на дрібніші скибочки.

Покладіть підготовлені шматочки гарбуза у велику каструлю і залийте їх фільтрованою водою так, щоб вода повністю покривала гарбуз. Поставте каструлю на плиту і варіть, поки гарбуз не стане м'яким, що зазвичай займає близько 20 хвилин.

Поки гарбуз вариться, підготуйте апельсини. Очистіть їх, але не викидайте шкірку.

Коли гарбуза зваряться, за допомогою м'ясорубки чи блендера зробіть із очищених апельсинів пюре.

За допомогою занурювального блендера пюруйте відварений гарбуз. Потім додайте апельсинове пюре, кип'ячену воду, цукор (відрегулюйте кількість за бажаною насолодою) і цедру одного з апельсинів. Якщо ви хочете покращити смак, ви також можете додати половий сік лимона.

Після додавання всіх інгредієнтів доведіть суміш до кипіння та дайте їй покипіти близько 15-20 хвилин.

Поки сік кипить, підготуйте банки та кришки. Простерилізуйте банки в духовці, мікрохвильовій печі або на пару. Аналогічним чином залийте кришки окропом, щоб вони були чистими та безпечними для закриття.

Як тільки гарбузовий сік буде готовий, розлийте його підготовленими банками і закрийте кришками. Дайте банкам охолонути до кімнатної температури.

Після остигання зберігайте домашній гарбузовий сік у прохолодному місці.

Насолоджуйтесь смачним домашнім гарбузовим соком як освіжаючий напій! Це ідеальний спосіб насолодитися ароматами осені.

Нагадаємо, все піде під укіс: чому спільне зберігання картоплі та цибулі – найгрубіша помилка

Раніше «Акценти» повідомляли, не пощастило, якщо не запаслися: різко злетіла в ціні доступна та ключова продукція

Як повідомляли «Акценти», "статистика страшна": в Україну мчить найпотужніша криза