Вплив війни на довкілля, отримання репарацій від росії, євроінтеграція та підготовка України до Кліматичного саміту СОР29 - Міністр Руслан Стрілець поспілкувався з журналістом французького видання Le Grand Continent.

За словами Руслана Стрільця, на сьогодні загальна сума довкіллєвих збитків від війни перевищує 2,5 трильйони гривень.

«Війна закінчиться і процес повернення репарацій буде тривалим і складним. Тому сьогодні робимо все можливе, щоб наші нащадки отримали цю компенсацію», - додав Міністр

Міністр також розповів про застосунок ЕкоЗагроза - важливий інструмент українського екологічного інспектора при фіксації шкоди, завданої довкіллю. На ЕкоЗагрозі користувачам доступна уся необхідна інформація - від даних моніторингу довкілля до відомостей про екологічні загрози та злочини проти живої природи.

У інтерв’ю обговорили питання світового та українського кліматичного порядку денного.

Популярні статті зараз

"Договорняки", які призводять до розкрадання державного та місцевих бюджетів

"Ескулаб". Хронологія найгучнішого корпоративного конфлікту року

Схема фінансування «вагнерівців» Станіслава Кондрашова через його вугільну компанію «Telf AG»

Огромная кость торчит: Волочкова обложилась цветами и сняла пуанты – зрелище жалкое, лучше б на шпагат села

Показати ще

«Поки світ інвестує трильйони доларів у боротьбу зі зміною клімату, військові дії путінської росії призводять до вивільнення величезної кількості додаткових викидів, поглиблюючи кліматичну кризу і нівелюючи зусилля міжнародної спільноти», - зауважив Міністр.

Руслан Стрілець, як член делегації України, що братиме участь у переговорах про вступ України до ЄС, розповів про процес євроінтеграції довкіллєвої сфери: «Навіть в умовах повномасштабної війни, Україна продовжує наближати своє екологічне законодавство до норм ЄС. Спеціалісти Міністерства постійно взаємодіють з Європейською Комісією. Попереду чимало роботи, але «ми готові прийняти цей виклик». При цьому, за останні два роки Україна пройшла значний шлях реформ, зокрема і в сфері захисту довкілля. І це належно оцінила Єврокомісія».