Дієтолог розповів, вживання яких напоїв протягом дня може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям. Щоденне їх вживання значно скорочує тривалість життя.

Напої, які скорочують тривалість життя

Газовані напої п'є більшість, не лише дорослі, а й діти. Однак вони несуть серйозну небезпеку організму, оскільки містять величезну кількість цукру, кофеїн, різні барвники, підсолоджувачі та ароматизатори, які не завжди бувають органічними.

"Надлишок кофеїну, особливо для організму дитини чи підлітка підвищує навантаження на серце. Барвники можуть бути натуральними та штучними, які для печінки є додатковими хімічними речовинами, які вона має вивести з організму", - каже дієтолог.

Цукор - основне джерело енергії для організму, але йдеться про глюкозу, яка міститься в овочах та фруктах, а не про сахарозу, яка є в цукрі, цукерках та випічці. Саме цукор несе найбільшу небезпеку для людського організму.

"У цукор перетворюються й інші високовуглеводні продукти, такі як хліб, картопля пюре, печиво, і навіть сосиски, то зрозуміло, що більшість нас цукру переїдають. Для орієнтиру - в 330 мл банки "Кока-Коли" - приблизно 39 грам доданого цукру ", – пояснює експерт.

Популярні статті зараз

Розпил на мільйони: у Кременчуцькій громаді готують масштабну схему

Мінус сотні мільйонів у бюджеті країни: правоохоронці розслідують, як нардеп Шаповалов допомагав бізнес-партнеру ухилятися від податків

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

"Божественная Катюша": заезда "Кухни" Кузнецова восхитила снимком с райского отдыха, Анна Кошмал оценила

Показати ще

В Україні МОЗ рекомендує вживати цукор до 6 чайних ложок без гірки на день. Надмірне вживання цукру призводить до старіння мозку, погіршує пам'ять, призводить до набору ваги, відкладення жиру на печінці, порушується обмін речовин, погіршується стан шкіри, судин, аорти, кришталика, порушується робота еритроцитів, які переносять кисень, а у чоловіків призводить до втрати волосся .

"Систематичне вживання напоїв зі штучними підсолоджувачами розвиває ожиріння та підвищує ризик цукрового діабету 2 типу, нейродегенеративних захворювань, онкологічних (рак молочної залози у жінок у менопаузі, рак товстого кишечника, простати, нирок) та серцево-судинних захворювань", - розповіла експерт