Українці, які бажають знизити платежі за газ на 20%, можуть розглянути можливість реалізації деяких економічно ефективних заходів, запропонованих експертами.

Одна з таких рекомендацій – встановити за радіатором екран, що відбиває тепло. Кажуть, що цей простий додаток дозволяє заощадити 20% тепла, що призводить до відповідного скорочення рахунків за електроенергію.

За даними національної нафтогазової компанії «Нафтогаз», екран, що відбиває, працює за рахунок збільшення теплової потужності радіаторів. Зазвичай радіатори випромінюють тепло всередину приміщення, так і в бік зовнішньої стіни.

Екран, що відображає, допомагає мінімізувати ці втрати, перенаправляючи тепло назад в приміщення. Внаслідок цього домовласники можуть розраховувати на збільшення теплоефективності на 20%, що призведе до потенційної економії на рахунках за газ.

Тепловідбивний екран

Популярні статті зараз

Микола Томенко назвав Ківалова символом "правової держави" та "доброчесної судової влади" в Україні

Дихати все важче: українці не зможуть працювати без цього документа

Загальна мобілізація та повістки: усі українці отримають електронний код, тепер не сховатися

Будівельна мафія розквітла у столиці: хто стоїть за мільярдними схемами

Показати ще

Крім того, цей метод описується як простий та недорогий, що робить його доступним рішенням для домашніх господарств.

«Ще один простий і недорогий спосіб зменшити тепловтрати в будинку і підвищити його енергоефективність - наклеїти екран за батареєю. Це збільшить тепловіддачу опалювальних радіаторів на 20% і підвищить температуру будинку приблизно на 1-2°С. Справа в тому, що батареї випромінюють тепло рівномірно: як у приміщення, так і у зовнішню стіну на вулицю. Фольгований тепловідбивний екран допоможе максимально виключити ці втрати завдяки своїм властивостям», – зазначили у «Нафтогазі».

Нагадаємо, кожного водія змусять змінювати права? Ще й на іспит відправлять

Раніше «Акценти» повідомляли, відсутність зв'язку: куди звертатися в екстрених ситуаціях і де знімати готівку при збоях банкоматів

Як повідомляли «Акценти», нічна ракетна атака по Києву: понад півсотні постраждалих та діти. Кадри жахливі