Уряд України готує комплексний законопроект про мобілізацію, військовий облік та військову службу, до якого розглядається низка суттєвих змін. Заступник голови комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Мар'яна Безугла повідомила про потенційні зміни.

Обов'язкове медичне обстеження.

Громадяни будуть зобов'язані пройти медичне обстеження та лікування відповідно до рішень Військово-медичної комісії.

Обов'язкове носіння військових квитків.

Громадяни будуть зобов'язані мати при собі документи військового обліку (військові квитки) та подавати їх на вимогу уповноважених представників територіальних центрів призову та соціальної підтримки (ТЦК та СП) Збройних Сил.

Популярні статті зараз

Онука Данилова розповіла про дружбу за вигоду: "Просили допомогти вивезти когось за кордон"

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Будівельна мафія розквітла у столиці: хто стоїть за мільярдними схемами

Высоко подняла юбочку и засветила полосочку на колготах: бесстыжая Maruv без белья показала стиль крольчихи

Показати ще

Скорочення права на відстрочення.

Число громадян, які мають право на відстрочку з догляду за особою з обмеженими можливостями (I та II групи) або особою, яка потребує постійного догляду, буде скорочено. Таке право матимуть лише члени сім'ї першого ступеня споріднення (батьки).

Призовники, які мають чоловіка-інваліда (III групи), втратять право на відстрочку.

Зміни у відстроченні від призову на освіту.

З метою запобігання ухилення від призову шляхом отримання додаткової освіти буде змінено порядок надання відстрочки від призову громадянам, які отримують довузівську та вищу освіту.

Мобілізація в Україні: скрін з відео

Право на продовжене відстрочення для професорсько-викладацького складу.

Викладачам професійних вищих навчальних закладів, а не тільки тим, хто має вчені звання або вчені ступені, буде надано право на відстрочку від призову на військову службу.

Обов'язкове надання інформації.

Під час укладання трудового договору обов'язковим буде надання інформації про реєстрацію місця проживання або перебування призовників, призовників та резервістів.

Обов'язки місцевих органів прокуратури та організацій.

Буде внесено уточнення до обов'язків місцевих виконавчих органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій з мобілізації, у тому числі щодо здійснення та забезпечення оповіщення та прибуття громадян до ТЦК та СП.

Крім того Кабінет Міністрів України буде уповноважений затвердити порядок організації призову громадян на військову службу під час мобілізації, замінивши внутрішні директивні документи Збройних Сил України щодо мобілізаційного порядку.

Нагадаємо, Юрій Горбунов виявився чиновником: скільки заробляє чоловік Каті Осадчої, доки українці виживають

Раніше «Акценти» повідомляли, залучите багато бід у новому 2024 році: що не можна накривати на стіл, зустрічаючи рік Дракона

Як повідомляли «Акценти», низькі витрати та "вічні" двигуни: рейтинг топових дизельних авто