Українські жінки тепер мають право самостійно обирати дату початку відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами після 30-го тижня вагітності, йдеться у заяві Міністерства охорони здоров'я. Раніше, якщо жінка вирішувала продовжити роботу після цього терміну, зменшувалася кількість днів відпочинку, і відповідні виплати.

Цю публікацію розмістили на порталі «informator»

Згідно з новою системою, жінки можуть вирішити, чи піти їм у декретну відпустку, чи продовжувати працювати після 30-го тижня. Щоб реалізувати цей вибір, жінкам необхідно під час першого відвідування лікаря подати заяву, вказавши обрану дату. Відповідно буде сформовано медичний висновок про тимчасову непрацездатність (МВТН).

Беременность

У разі передчасних пологів до вказаної дати МВТН розпочинатиметься з дати народження. Важливо, що ця автономія не вплине на тривалість відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами або розмір допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами, які залишаться незмінними.

Популярні статті зараз

Екоінспекція Поліського округу стала майданчиком для діалогу у рамках  Всеукраїнської програми ментального здоров’я  Олени Зеленської

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Загальна мобілізація та повістки: усі українці отримають електронний код, тепер не сховатися

Будівельна мафія розквітла у столиці: хто стоїть за мільярдними схемами

Показати ще

Стандартний термін МВТН становить 126 календарних днів, але жінкам, у яких багато дітей, а також у жінок, які пережили ускладнені або передчасні пологи, цей термін може бути продовжений ще на 14 днів, як наголошується в повідомленні міністерства.

Нагадаємо, чому не можна їсти курячу скоринку: вас це вразить

Раніше «Акценти» повідомляли, у вас заберуть останні гроші: Пенсійний фонд терміново всіх попередив

Як повідомляли «Акценти», Україну накриє справжня аномалія: погода у грудні вразить українців