У листопаді для українців діятиме стабільний тариф на електроенергію у розмірі 2,64 гривні за кіловат-годину, що збереглася на рівні попереднього місяця. Очікується, що цей фіксований тариф залишиться незмінним до завершення опалювального сезону 2023/2024 року приблизно в березні-квітні.

Відповідну публікацію оприлюднили на сайті «politeka»

Цей єдиний тариф знаменує собою відхід попередньої системи, у якій ставки варіювалися залежно від рівня споживання. Рік тому, наприклад, структура тарифів була складнішою: витрати були прив'язані до обсягу спожитої електроенергії. До 250 кВтг на місяць тариф становив 1,44 грн за кіловат-годину, а за споживання понад 250 кВтг стягувалася підвищена ставка - 1,68 грн за кіловат-годину. У листопаді 2022 року загальна вартість споживання 239 кВтг становила 344,16 грн.

Платежки за коммуналку. Фото: скриншот YouTube-видео

Незважаючи на коригування, уряд підтвердив свою прихильність до збереження чинного тарифу на електроенергію до кінця опалювального сезону 2023/2024 року. Міністр енергетики Герман Галущенко уточнив, що планів з підвищення тарифів немає.

Популярні статті зараз

На межі виживання: в Україні склався плачевний сценарій

Загальна мобілізація та повістки: усі українці отримають електронний код, тепер не сховатися

"Щедрість за рахунок громади": мер Львова Садовий виділив мільйони на комфорт своїх колег, куди пішли гроші

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Показати ще

Крім того, становище в Україні продовжує спеціальні зобов'язання учасників ринку електроенергії (ПЗГ) щодо забезпечення доступної електроенергії для населення до кінця грудня 2023 року із зазначенням планів щодо продовження цього режиму.

Нагадаємо, ЗСУ попереджають про серйозну небезпеку: це стосується кожного

Раніше «Акценти» повідомляли, любите соціальні мережі – готуйте гроші: Facebook та Instagram стануть платними

Як повідомляли «Акценти», нові додаткові платіжки за комуналку: за що ще "здиратимуть" гроші