У першій половині листопада сніг, або поєднання снігу та дощу, або просто мокрий сніг, очікується переважно в Карпатському регіоні України. Однак, на думку Наталії Птуха, оптика та синоптика, справжнє зрушення у бік зимових умов, як очікується, відбудеться у другій половині місяця.

Відповідну публікацію оприлюднили на сайті «apostrophe»

Листопад служить перехідним місяцем від осені до зими, і синоптичні процеси у цей період відомі своєю динамічністю. Час переходу через нуль градусів за Цельсієм має вирішальне значення, оскільки навіть невелика зміна температури, лише на одну десяту градуса, може визначити, чи випадуть опади у вигляді дощу чи снігу.

"Листопад - перехідний місяць від осені до зими, тому синоптичні процеси дуже динамічні. Важливо, коли відбудеться перехід через нуль градусів, адже навіть від десятої частини градуса може залежати - дощ піде або сніг", - зазначає синоптикиня.

Птуха прогнозує, що з другої половини листопада відбудеться значне зниження температури. Приблизно з 13 по 14 листопада очікуються специфічні зміни та зміни у синоптичних процесах, що свідчать про настання похолодання.

Популярні статті зараз

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Показати ще

У той час, як у Карпатах, швидше за все, випадуть снігопади, в інших регіонах можуть спостерігатися змішані фази опадів, наприклад, сніг, що супроводжується дощем, або навіть мокрий сніг. З настанням зими у Карпатах також очікується утворення снігового покриву.

Нагадаємо, власників свійських тварин попередили: що на них тепер чекає і до чого готуватися

Раніше «Акценти» повідомляли, це багато змінить: чим небезпечна звичайна гречка

Як повідомляли «Акценти», нова ера для пенсіонерів: виплати неминуче зростуть. Названо дати та суми