За словами Вільяма ЛаПланте, заступника міністра оборони США із закупівель та підтримки, Пентагон активно працює над створенням промислової бази в Україні, щоб сприяти швидкому розширенню військового виробництва. Про цю ініціативу повідомило видання Breaking Defense 25 жовтня 2023 року.

“Ми починаємо переходити до відновлення чи створення промислової бази в Україні. Ми багато займаємось цим питанням”, - заявив американський чиновник.

ЛаПланте наголосив на важливості логістики та підтримки у цьому починанні та наголосив на проблемах, пов'язаних з відсутністю американських фахівців на території України. Через ці логістичні проблеми співпраця з українцями здійснюється за допомогою телемостів.

"Логістика справді важлива, підтримка справді важлива. І ми зараз займаємося цього разу з українцями і багато чого вчимося, бо коли ти не можеш послати своїх громадян США до країни, щоб підтримувати обладнання в робочому стані, доводиться робити це за допомогою телемістів", — пояснив Лаплант.

Зусилля зі створення промислової бази в Україні розпочнуться за допомогою у виробництві запасних частин за допомогою технології 3D-друку та навчання персоналу, як пояснив заступник помічника міністра оборони США Джастін Макфарлін.

Популярні статті зараз

Як головний поліцейський Волині Крошко "крошки" збирав під час війни

Одіозного корупціонера Олександра Костюка хочуть призначити головним митником Закарпаття: ціна питання – 150 тисяч доларів

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Эмилия Кларк оценит: звезда "Орла и Решки" в откровенном купальнике Леся Никитюк повторила образ матери драконов и "Игры престолов"

Показати ще

"Україна продемонструє більшу матеріально-технічну самодостатність і, таким чином, вимагатиме меншої іноземної підтримки. Це також сприятиме зусиллям України щодо досягнення більшої автономної безпеки, незалежно від термінів вступу до НАТО", - підсумував аналітик Джошуа Хумінський.

Мета цієї ініціативи – знизити залежність України від західних постачань, тим самим підвищивши матеріально-технічну самозабезпеченість країни. Проте експерти припускають, що цей процес займе час і розглядається як крок до досягнення Україною більшої автономної безпеки незалежно від її майбутнього членства в НАТО.

Нагадаємо, пенсіонери можуть оформити щомісячні доплати до тисячі гривень: що для цього потрібно

Раніше «Акценти» повідомляли, "все погано, легко не буде": чому українці хочуть назад на Батьківщину

Як повідомляли «Акценти», "Потрібно мобілізувати людей не лише у ЗСУ": що ще готує доля українцям