Галина Варшавська з Харкова, яка зараз проживає у вінницькому гуртожитку як вимушена переселенка (ВПО), звернулася до редактора із занепокоєнням щодо своєї ситуації із боргами за комунальні послуги. Зокрема, вона згадала, що "Харківгаззбут" наклав на неї пеню та 3% річних за боргом за комунальні послуги та порушив проти неї позов.

Дану інформацію розмістили на порталі «napensii»

Читач не знає, як вчинити з комунальними платежами за її обставин. Відповідний порядок дій залежить від конкретних деталей, тому розглянемо різні сценарії:

Якщо читачка проживала одна, надала копію свідоцтва ВПО та офіційно повідомила комунальну компанію, що більше не проживає у харківській квартирі, з неї не повинні стягуватися плата за комунальні послуги. Вкрай важливо тримати компанію в курсі, якщо відбулися зміни у доходах, сімейному становищі чи місці проживання.

Якщо у харківській квартирі нині проживають інші родичі, вони продовжуватимуть нести відповідальність за комунальні платежі доти, доки не підтвердять, що більше там не проживають. Однак місце проживання читача більше не враховуватиметься.

Популярні статті зараз

Шестопалов та його Z-Solutions: Як шахраї злочинними шляхами виманюють гроші в українців

Власник онлайн-казино VBET Віген Бадалян співпрацює з російською 1xbet? Блогер навів приклад

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

Показати ще

Долги по коммуналке. Фото: скриншот YouTube.

У разі накладення штрафів, читач має можливість подати скаргу на комунальну компанію. Постанова Кабінету Міністрів у березні 2022 року забороняє нарахування та стягнення пені, інфляційних відрахувань та відсотків із заборгованості за несвоєчасну або неповну оплату житлово-комунальних послуг населенням у період військового стану в Україні. Якщо ви вважаєте, що ваші права були порушені, ви можете подати до суду.

Щодо рішення суду у справі жінки з Харкова, то фахівцям важко щось сказати, не знаючи змісту претензій підприємства, періоду, за який було нараховано оплату, кількості залучених мешканців.

Щодо терміну оскарження рішення суду, ЦПК передбачає, що апеляційна скарга на рішення суду має бути подана протягом тридцяти днів, а апеляційна скарга на рішення суду має бути подана протягом п'ятнадцяти днів з дня його оголошення. Якщо термін апеляції не минув, читач може звернутися за допомогою до центрів безкоштовної юридичної допомоги для складання апеляції на основі своїх документів та доказів.

Нагадаємо, прогріє до +30: в Україну повертається літня спека

Раніше «Акценти» повідомляли, українців хочуть змусити звітувати за купівлю валюти: декларація долара та євро

Як повідомляли «Акценти», хай буде світло! Названо список будинків, у яких не відключатимуть електрику