Які кольори бачать собаки? У мережі можна знайти безліч статей на цю тему, де спростовуються міфи і про чорно-білий зір собак, і про те, що вони не можуть дивитися телевізор.

Так, вони бачать кольори. Так, вони можуть дивитися телевізор. Більше того, собаки чудово бачать у темряві. Але зараз не про це.

Візуальна палітра собак більш обмежена, їхній тип зору називається дихроматичним.

У певному розумінні собак справді можна назвати дальтоніками. Порівняно з нашою їх візуальна палітра більш обмежена: ми розпізнаємо колір за допомогою трьох типів колб, що фільтрують синє, червоне та зелене світло, а собака використовує лише два типи — синій та комбінований червоний/зелений. Такий тип зору називається дихроматичним.

Це означає, що собаки не бачать досить широку область колірного спектру, ту, де знаходяться червоні та зелені кольори. Безглуздо купувати яскраво-червоні іграшки, які, на кшталт, легше помітити на тлі зеленої трави: для собак вся ця справа буде просто жовто-коричневими плямами.

Популярні статті зараз

Власник онлайн-казино VBET Віген Бадалян співпрацює з російською 1xbet? Блогер навів приклад

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

Серйозно вдарить по кишені: українцям повідомили, скільки доведеться платити за електроенергію

Показати ще

Досить важко уявити таку урізану картину кольорів наочно. Але користувачам вдалося створити картинку, що добре ілюструє видимий спектр собаки. Смішно виглядає, правда?

як бачать кольори собаки

Але зачекайте радіти своєму шикарному зору. Є дані про те, що собаки можуть бачити ультрафіолетове світло, і це реально круто. Хоча, треба сказати, поки що зовсім незрозуміло, навіщо собакам ця здатність.