Значна кількість українців, які прибули до Великобританії за урядовою програмою "Житло для України", нині виявилися бездомними чи ризикують втратити житло. Про цю тривожну ситуацію повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Sky News".

Національне контрольно-ревізійне управління (NAO), яке провело аналіз програми, повідомило, що 4890 домогосподарств, що становлять 8% від загальної кількості прибулих до Англії на той момент, були визначені місцевою владою як такі, що потребують допомоги. Однак у НАО наголошують, що ця цифра може відбивати занижений погляд на проблему. Приблизно третина місцевої влади не надала даних, і ризик бездомності, ймовірно, посилиться, попередили НАО.

Переселенці: скрін із мережі

Конкретних статистичних даних про кількість українців, які стали бездомними, немає. У доповіді НАО наголошується, що місцева влада вжила різних заходів щодо запобігання бездомності. Ці заходи включають повернення спонсорських коштів і підтримку при переході на орендоване житло. При цьому багатьом громадянам буде надано тимчасове житло.

Як окрема подія уряд Німеччини нещодавно запропонував заходи, спрямовані на прискорення інтеграції десятків тисяч українських біженців на німецький ринок праці. Ці заходи закликають компанії полегшити вимоги до знання німецької мови та розширити можливості додаткового навчання.

Популярні статті зараз

Після Вишневого пішли за Краматорськом: як продовжують розкрадати кошти

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Показати ще

українські біженці

Це наголошує на проблемах, з якими стикаються українські біженці у своєму прагненні до стабільних умов життя та економічної інтеграції.

Нагадаємо, Росію атакували: що зараз відомо

Раніше «Акценти» повідомляли, "у нас дуже погані сценарії": українців раптово ошпарили гіркою правдою

Як повідомляли «Акценти», "встановлений тариф": ПриватБанк ухвалив революційне рішення. Що потрібно знати клієнтам