Українці активно готуються до потенційних атак на свою внутрішню енергетичну систему. Підготовчі заходи вживають як енергетичного сектору, так і військових, а також "Укрзалізниці". Хоча потреби вводити графіки обмеження електроенергії на даний момент немає, «пункти незламності» вже запущені на 96 вокзалах по всій Україні, включаючи такі міста, як Херсон, Миколаїв, Краматорськ, Слов'янськ, Київ та Львів.

Відповідну інформацію оприлюднили на сайті «one»

Ці «пункти незламності» традиційно створюються для соціальної підтримки населенню у разі надзвичайних ситуацій чи відключень електроенергії. Українці, які відвідали ці точки, матимуть доступ до тепла, зарядки смартфонів та інтернет послуг через термінали Starlink. У разі відключення електроенергії у цих точках доступні резервні джерела живлення.

"Фактично на всіх вокзалах країни", - наголошують в Укрзалізниці.

Підготовка до зимового сезону розпочалася заздалегідь, а з жовтня поступово відкриваються «пункти незламності» на вокзалах. Ці об'єкти добре обладнані для допомоги населенню під час відключення електроенергії.

Популярні статті зараз

Після Вишневого пішли за Краматорськом: як продовжують розкрадати кошти

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

Власник онлайн-казино VBET Віген Бадалян співпрацює з російською 1xbet? Блогер навів приклад

Нова масова гуманітарна допомога: як отримати незалежно від статусу та місця проживання

Показати ще

Киевский вокзал. Фото: скриншот YouTube-видео.

"Ми заздалегідь розпочали підготовку до зими і вже з жовтня поетапно відкриваємо наші пункти незламності на вокзалах. Тут є все найнеобхідніше, що може стати в нагоді під час блекауту", - зазначив голова УЗ Євген Лященко.

Було створено карту визначення місця розташування всіх «пункти незламності», причому багато хто з них буде введено в експлуатацію тільки в тому випадку, якщо при необхідності будуть введені графіки відключення електроенергії.

Враховуючи побоювання щодо потенційно складної зими, такі компанії, як ДПЕК, радять українцям підготуватися до складного опалювального сезону.

Нагадаємо, з 1 листопада знову зростуть тарифи на світ: хто платитиме більше

Раніше «Акценти» повідомляли, шукайте себе у списку: Кабмін розповів, кому підвищать пенсії

Як повідомляли «Акценти», удар по кишені: ключові продукти різко зростуть у ціні вже найближчим часом