Юрій Мацик, директор департаменту розвитку Мінцифри, попередив про потенційні загрози енергетичній інфраструктурі України. В інтерв'ю Liga Tech він зазначив, що є побоювання з приводу атак на енергетичну інфраструктуру.

Цю публікацію розмістили на порталі «znaj.ua»

Мацик пояснив, що торік операторам мобільного зв'язку було поставлено умови, які зобов'язують їх забезпечити працездатність мережі при відключенні електроенергії, з терміном 72 години. Проте Національна комісія провела перевірку, яка виявила, що жоден із операторів не був належним чином підготовлений до забезпечення стабільного з'єднання, не говорячи вже про інтернет-послуги, під час можливих відключень електроенергії.

Блекаут в Україні: скрін з відео

У ході перевірки оцінювалися різні показники, у тому числі наявність паливно-мастильних матеріалів для альтернативних джерел енергії, кількість електрогенераторів, концентрація автономних джерел енергії на різних територіях, а також швидкість та регулярність реагування на несправність джерел енергії.

Популярні статті зараз

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Нова масова гуманітарна допомога: як отримати незалежно від статусу та місця проживання

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Показати ще

Блекаут у Києві

Операторам дано 20 днів на виправлення ситуації, невиконання цієї вимоги може спричинити штрафи. В даний час цим стандартам дотримуються лише розподільні мережі та оператори, які використовують технології PON (пасивна оптична мережа), які забезпечують доступ до Інтернету без електрики. Однак лише 37% користувачів мережі можуть підключитися до цієї системи через застарілі технології. Мешканцям України рекомендується дізнатись у своїх постачальників послуг про доступність технології PON або розглянути можливість переходу до оператора, який її підтримує.

Нагадаємо, з 1 листопада знову зростуть тарифи на світ: хто платитиме більше

Раніше «Акценти» повідомляли, шукайте себе у списку: Кабмін розповів, кому підвищать пенсії

Як повідомляли «Акценти», удар по кишені: ключові продукти різко зростуть у ціні вже найближчим часом