У червні в Україні відбулося підвищення тарифів на електроенергію і домогосподарства потенційно можуть пом'якшити ці витрати, обравши двозонні лічильники електроенергії. У деяких регіонах такі лічильники зараз встановлюють безкоштовно, що дає змогу суттєво заощадити.

Про це пише «today»

На даний момент тариф на електроенергію в Україні складає 2,64 грн. за кВтг. Проте громадяни можуть зменшити цей тариф до 1,32 грн за кВтг, встановивши розумні двозонні лічильники. Ці лічильники має придбати споживач, а також він несе відповідальність за покриття витрат на встановлення, що становить приблизно 3000 грн.

Одним із регіонів, що лідирують у цій ініціативі, є Івано-Франківськ, де розпочалося безкоштовне встановлення інтелектуальних лічильників. Місцева електророзподільна компанія «Прикарпаттяобленерго» повідомила, що ці лічильники розрізняють споживання електроенергії у денний та нічний час. Включивши енергоємні прилади з 23:00 до 7:00 споживачі можуть значно скоротити свої рахунки за електроенергію. Метою програми є заміна близько 25 000 лічильників електроенергії у регіоні.

«Прикарпаттяобленерго» продовжує ініціативу щодо заміни застарілих приладів обліку на сучасні «розумні» лічильники для мешканців кількох населених пунктів Івано-Франківської області. Ці інтелектуальні лічильники автоматично передають свідчення постачальнику, запобігаючи помилкам при виставленні рахунків та неточності у рахунках за комунальні послуги.

Популярні статті зараз

Після Вишневого пішли за Краматорськом: як продовжують розкрадати кошти

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

"Обезьяна редкой породы": звезда Instagram Настя Покрищук в одних трусах испугала турков своим изуродованным лицом

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Показати ще

Счетчик электроэнергии. Фото: скриншот YouTube-видео.

Двозонні лічильники оснащені дисплеями для індикації споживання. Ця функція допомагає виявити будь-які порушення в роботі або в електричній мережі в цілому.

Начальник відділу обліку електроенергії Віталій Прачук закликав учасників програми надати доступ до пристроїв, які потребують заміни, щоб полегшити автоматизацію обліку у рамках скоординованої роботи з "Укренерго", НКРЕКУ та Міненерго.

Заміна лічильників зазвичай здійснюється підрядними організаціями, а деяких випадках залучаються співробітники регіональних енергокомпаній. Вони повинні вказати причину свого візиту, пред'явити офіційне посвідчення чи копію договору заміну лічильника.

Тим, хто не включений до програми заміни лічильника, але бажає встановити такий лічильник самостійно, необхідно придбати прилад та організувати його встановлення. Після встановлення вони можуть звернутися до Центру обслуговування клієнтів або подати заявку на програмування через онлайн-кабінет.

Нагадаємо, "сюрприз" до Нового року: в Україні піднімуть податки. Готуйте грошики

Раніше «Акценти» повідомляли, пенсії кардинально зміняться: на українців чекає нове життя

Як повідомляли «Акценти», тепер уникнути мобілізації не вийде: "Країну захищатиме кожен"