В Україні є пропозиція парламентаріїв запровадити значні штрафи для закладів, які порушують комендантську годину у період воєнного стану. Цей захід спрямований на притягнення до відповідальності як власників бізнесу, так і індивідуальних підприємців за недотримання обмежень комендантської години.

Про це пише "novyny.live"

Міністерство внутрішніх справ працювало над цією пропозицією у співпраці із законодавцями, і запропоновані зміни вплинуть на адміністративні покарання для тих, хто порушує правила комендантської години.

"Вносяться зміни до Кодексу про адмінправопорушення щодо відповідальності керівника суб'єкта господарювання, фізичних осіб-підприємців за роботу під час комендантської години", - сказав глава МВС Ігор Клименко.

Зокрема, до Кодексу про адміністративні правопорушення буде додано нову статтю - статтю 210-2, яка визначає адміністративну відповідальність за порушення з боку підприємств та індивідуальних підприємців у районах, де діє воєнний стан. За такі порушення передбачені такі штрафи:

Популярні статті зараз

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

"Обезьяна редкой породы": звезда Instagram Настя Покрищук в одних трусах испугала турков своим изуродованным лицом

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Показати ще

За початкові правопорушення:

Від 34 тисяч до 170 тисяч гривень.

За повторні правопорушення протягом одного року:

Від 340000 до 680000 грн.

Ці покарання покликані служити стримуючим фактором та забезпечувати дотримання обмежень комендантської години під час воєнного стану. Щоб ця пропозиція стала законом, буде потрібна підтримка з боку відповідних органів влади та схвалення законодавчих органів. Це частина зусиль щодо підтримання порядку та безпеки у виняткових обставинах, таких як військовий стан.

Нагадаємо, сумний сценарій неминучий: усім потрібно підготуватися

Раніше «Акценти» повідомляли, "прокачування" опалювального сезону: що зробити, щоб батареї смажили як у Ташкенті

Як повідомляли «Акценти», мільйони українців отримують завищені платіжки: як не переплачувати за комуналку