Українські правоохоронні органи вжили заходів щодо колишнього радника Офісу президента Олексія Арестовича за його суперечливі висловлювання на адресу жінок. Порушено кримінальну справу, справу передано до Київської міської прокуратури. Інна Совсун, народний депутат від "Голосу", наголосила на необхідності постійного громадського контролю за цією справою, наголосивши на його значущості для України.

Про це пише «nv»

"Якщо справу доведуть до логічного завершення, це буде важливий для України прецедент, доказ, коли закон один для всіх і безкарність більше не є нормою", - заявила депутат.

У Нацполіції зазначили, що справа зареєстрована за частиною 2 статті 300 Кримінального кодексу України, яка стосується провадження, розповсюдження чи пропаганди контенту, що закликає до насильства, жорстокості, расової, національної чи релігійної нетерпимості та дискримінації. Ця стаття передбачає потенційне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років або штрафу.

Олексій Арестович зіткнувся з негативною реакцією після принизливих коментарів на адресу жінок під час закритих «психологічних» семінарів, доведених до відома громадськості журналістами. Він називав жінок такими, що принижують гідність, і пропагував насильство і контроль над ними. Пізніше Арестович спробував применшити значення своїх висловлювань, заявивши, що їх вирвали з контексту і що він пожартував. Судові позови проти нього наголошують на важливості дотримання закону та боротьби з безкарністю, незалежно від статусу чи положення людини.

Популярні статті зараз

Нова масова гуманітарна допомога: як отримати незалежно від статусу та місця проживання

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

Як із черствої Паски приготувати традиційну українську страву: просто і дуже смачно

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Показати ще

«Хлопчики, допоки нас дівчатка не чують, і ми можемо з вами нормально та відверто поговорити. От скажіть, що хочеться зробити із цими істотами? Придушити! Причому душити не відпускаючи. Спочатку, звичайно, хочеться тр*хнути, а коли набридне або звикли, або наїлися — далі хочеться придушити на*рін, щоб її ніколи не було. І після цього року три не розмикати пальців, поки гарантовано не задушиш. Із цим їхнім ниттям, із тривожністю, зі спробами контролювати, каструвати, нікуди не пускати», — говорив Арестович.

Нагадаємо, жити все важче: ключові продукти перетворюються на "розкіш"

Раніше «Акценти» повідомляли, пенсії для Софії Ротару вразять будь-кого: "Ви сиділи б і не парилися"

Як повідомляли «Акценти», свавілля військкомів: хлопця скрутили і силою затягли до ТЦК. Свідки втратили дар мови