Пенсійний фонд України працює над відновленням пенсійних виплат для громадян, які не пройшли ідентифікацію. 2023 року українські пенсіонери, які були змушені виїхати за кордон через війну, повинні пройти фізичну ідентифікацію для продовження отримання допомоги до 31 грудня. Щоб полегшити цей процес, Пенсійний фонд України розробив проект із встановлення особи пенсіонерів, які бажають відновити свої блага за допомогою відеозв'язку. Очікується, що сеанс відеоідентифікації триватиме трохи більше двадцяти хвилин.

Відповідну інформацію надали на сайті «focus»

Пенсіонери можуть подати заявку на відеоідентифікацію, заповнивши електронні форми на сайті Пенсійного фонду або скориставшись телефонами контакт-центру. Разом із заявою громадянам необхідно буде надати документи, що засвідчують особу. Відеоідентифікація має відбутися протягом 30 календарних днів, але не раніше 10 робочих днів після подання заяви. Під час відеодзвінка представник Пенсійного фонду має зафіксувати як саму людину, так і її документ, що засвідчує особу, для встановлення особи.

Крім того, 2024 року очікується зміна пенсійних виплат, причому перший перерахунок відбудеться 1 січня у зв'язку з підвищенням мінімальної заробітної плати. Мінімальна пенсія за віком для громадян віком 65 років та старше буде встановлена ​​у розмірі 40% мінімальної заробітної плати. Наступні перерахунки відбудуться 1 березня для тих, хто втратив працездатність, і через місяць для працюючих пенсіонерів з урахуванням оновленого страхового стажу та підвищеного прожиткового мінімуму.

Нагадаємо, мільйони українців отримують завищені платіжки: як не переплачувати за комуналку

Популярні статті зараз

Нова масова гуманітарна допомога: як отримати незалежно від статусу та місця проживання

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Як із черствої Паски приготувати традиційну українську страву: просто і дуже смачно

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Показати ще

Раніше «Акценти» повідомляли на межі виживання: скільки пенсіонерів отримують мізерні пенсії. Статистика викликає сльози

Як повідомляли «Акценти», цього ще не вистачало: мешканці багатоповерхівок платитимуть за нову послугу