Україна планує переглянути графік відключення електроенергії в зимовий час з метою досягти рівномірного розподілу ресурсів. Глава НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький пояснив, що терміни можливих відключень електроенергії в зимовий сезон залежатимуть від кількох факторів, зокрема від ситуації з неодноразовими масовими обстрілами з боку Росії, можливостей електростанцій та рівня електроенергії та споживання за період.

Відповідну публікацію розмістили на сайті «regionews»

Тривалість відключень електроенергії коригуватиметься залежно від загального дефіциту електроенергії в системі. У разі невеликого дефіциту електрика може бути вимкнена на чотири години, а у разі більшого дефіциту відключення електроенергії може тривати довше.

Блекаут в Україні: скрін з відео

Планується зробити графіки одноманітнішими з упором забезпечення регіонів автономними джерелами електроенергії. Це включатиме встановлення дизель-генераторів для електропостачання критично важливих об'єктів інфраструктури. Готовність інфраструктури до генераторів покращала, що має допомогти пом'якшити наслідки відключень електроенергії.

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Справи погані: скільки дронів розробляє РФ порівняно з Україною

Они точно есть у каждого: названы привычки, которые способны изуродовать лицо

Показати ще

Крім того, у компанії YASNO підкреслили, що відключення електроенергії залежатимуть від ракетних ударів, реагування на надзвичайні ситуації та імпорту ресурсів. Компанія навчилася більш ефективно реагувати на атаки, що допомогло збалансувати та адаптувати графіки відключень з часом.

Проблеми зі світлом у опалювальний сезон

У майбутній зимовий період буде два типи відключень електроенергії: один із відомим розрахунковим часом відновлення у разі виникнення конкретної шкоди, а інший – у надзвичайних ситуаціях, коли час відновлення може бути невизначеним.

Нагадаємо, пенсійне процвітання: на літніх українців чекає подвійне "блаженство"

Раніше «Акценти» повідомляли, 300 тисяч до прибутку за рахунок городу: як казково збагатиться на простому часнику

Як повідомляли «Акценти», буде важко як ніколи? Міністр енергетики приголомшив українців