В Україні 2023 року очікується рекордний урожай гречки, що може призвести до зниження цін на цю популярну крупу. Станом на перший тиждень жовтня аграрії вже намолотили 173,8 тис. тонн гречки, процес збирання продовжується.

Цю інформацію повідомляє «ТСН»

Заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький зазначив, що збільшення посівних площ гречки навесні, що склало 141,5 тис. га, є найбільшим в історії України. Крім того, цього року було відзначено відмінні результати врожайності: 1,42 тонни з гектара порівняно з 1,22 тонни з гектара попереднього року. Спільно ці чинники дозволили отримати рекордний урожай гречки.

"За врожайністю у нас теж найкращі результати: поточний показник дорівнює 1,42 т/га, минулого року, з приблизно такої ж частини площ, урожай становив 1,22 т/га. Власне, саме ці фактори в сукупності дали можливість збирати рекордний урожай гречки", - зазначив він.

Гречка: скрін з відео

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Власник онлайн-казино VBET Віген Бадалян співпрацює з російською 1xbet? Блогер навів приклад

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Показати ще

Очікується, що рекордний урожай сприятиме зниженню цін на гречку. Однак важливо відзначити, що на кінцеві ціни все одно можуть впливати інші фактори, такі як витрати на оздоблення, логістику та упаковку.

Це потенційне падіння цін на гречку відбувається на тлі побоювань щодо зростання цін на інші основні продукти харчування, такі як хліб та овочі, через зростання цін на енергоносії та наслідки конфлікту, що триває. Аналітики інвестиційної компанії Dragon Capital переглянули економічні прогнози для України, прогнозуючи зростання ВВП на 4,5%, стабільний курс гривні та уповільнення інфляції до 9% до кінця 2023 року.

Нагадаємо, виплатять по 11 тисяч на українця: як отримати гроші

Раніше «Акценти» повідомляли дуже несподівано: з жовтня за комуналку можна платити менше

Як повідомляли «Акценти», Пенсіонерам нагадали про найважливіше завдання: без цього пенсій не буде!