Незважаючи на значні атаки противника на енергосистему України минулого року, досягнуто значного рівня відновлення. Хоча його й не повністю відновлено, експерти вважають, що нинішнього рівня достатньо для підтримки бойових дій протягом усієї зими за умови відсутності нових атак з боку противника.

Дану інформацію повідомляє портал «24tv»

Експерт з енергетики Андрій Закревський заявив, що Україна готова до майбутнього опалювального сезону доти, доки не буде подальших ударів з боку супротивника. У різних регіонах ще тривають роботи із забезпечення готовності системи. Однак будь-які нові атаки на енергетичні об'єкти можуть призвести до вимкнення електроенергії, як це сталося минулого року.

Закревський пояснив, що іноді відключення електроенергії відбуваються не тільки у відповідь на удари противника, а й як превентивний захід, щоб уникнути серйозніших аварій. Різні типи електростанцій мають різний час простою. Вироблення сонячної енергії можна легко зупинити, але іншим, наприклад, електростанціям зі спеціальними двигунами або гідроелектростанціям та атомним електростанціям, потрібно більше часу для зупинки. Ці зупинки необхідні для запобігання подальшим збиткам або нестабільності.

Укренерго: скрін з відео

Популярні статті зараз

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Показати ще

За даними Укренерго, станом на 11 жовтня споживання електроенергії незначно збільшилося порівняно з попереднім днем. Відзначався експорт до Словаччини та Молдови, а також імпорт зі Словаччини. Тим не менш, через бойові дії та інші причини, 487 населених пунктів, як і раніше, залишаються без електрики.

Глава "Укренерго" Володимир Кудрицький наголосив, що цього року енергетика готується до різних сценаріїв. Хоча енергосистема може виявитися менш надійною та мати менший запас міцності порівняно з тим, що було до точкових ударів супротивника, ведеться підготовка до протистояння потенційним атакам. Міжнародні партнери виділили $1 млрд на ремонт магістральних мереж, ведеться робота щодо покращення стану теплових та гідроелектростанцій перед опалювальним сезоном.

Нагадаємо, жити все важче: ключові продукти перетворюються на "розкіш"

Раніше «Акценти» повідомляли, пенсії для Софії Ротару вразять будь-кого: "Ви сиділи б і не парилися"

Як повідомляли «Акценти», свавілля військкомів: хлопця скрутили і силою затягли до ТЦК. Свідки втратили дар мови