З 5 жовтня 2023 року введено в дію нову систему обслуговування газової мережі всередині багатоквартирних будинків в Україні. Ця система покликана роз'яснити обов'язки як мешканців, і операторів газорозподільних мереж за вмістом газових мереж у багатоквартирних будинках.

Цю новину розмістили на сайті «today»

Відповідальність за утримання газової мережі у багатоквартирному будинку стала джерелом розбіжностей між мешканцями та операторами газорозподільних мереж. Новий порядок обслуговування систем газопостачання приміщень, який набирає чинності з 5 жовтня 2023 року, покликаний вирішити це питання шляхом поділу обов'язків.

Згідно з новою системою, мешканці нестимуть відповідальність за виконання робіт з технічного обслуговування газової мережі будинку. Це означає, що мешканці відіграватимуть більш активну роль у забезпеченні належного функціонування та безпеки газопостачання у своїх будинках.

Щоб забезпечити ясність та справедливість у процесі технічного обслуговування, Національна комісія з державного регулювання у сфері енергетики та комунального господарства (НКРЕКУ) розробляє типову угоду про технічне обслуговування. Усі угоди, пов'язані з обслуговуванням газових мереж, здійснюватимуться на основі цього договору.

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

"Обезьяна редкой породы": звезда Instagram Настя Покрищук в одних трусах испугала турков своим изуродованным лицом

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Показати ще

НКРЕКУ також визначатиме максимальні ціни на конкретні види робіт із технічного обслуговування. Цей захід спрямований на запобігання довільному ціноутворенню з боку підрядників та забезпечення прозорості ціноутворення на обслуговування газових мереж.

У кожному багатоквартирному будинку буде призначено спеціальну людину, яка стежитиме за станом внутрішньобудинкових газових комунікацій та підтримуватиме зв'язок з газовою компанією. Цей момент має вирішальне значення для забезпечення ефективного спілкування та вирішення будь-яких питань чи суперечок, які можуть виникнути.

Ці зміни покликані створити більш структуровану та прозору систему обслуговування газових мереж у багатоквартирних будинках в Україні. Стандартна угода, поряд із певними обов'язками та цінами, має допомогти внести ясність як для мешканців, так і для операторів газорозподільних мереж. Ця система також покладає на мешканців велику відповідальність за активну участь у забезпеченні безпеки та функціональності своїх газових мереж.

Нагадаємо, пенсійний "бум": ПФУ гордо заявив про масштабне зростання пенсій з жовтня

Раніше «Акценти» повідомляли, комуналка вдвічі дешевша: названо людей, які платитимуть на 50% менше

Як повідомляли «Акценти», новий вид пенсій! Верховна Рада готує історичний закон