З 1 січня 2024 року очікується зростання цін на землю в Україні, оскільки ринок є відкритим для юридичних осіб. На даний момент діють обмеження, що дозволяють фізичній особі придбати до 100 га землі. Попри ці обмеження ціни на землю зростають, особливо в таких регіонах, як Івано-Франківська, Львівська та Тернопільська, де зросла середня ціна за гектар.

Дану інформацію розмістили на сайті «hvylya»

"У трьох областях: Івано-Франківській, Львівській та Тернопільській середня ціна на гектар зросла. На Івано-Франківщині досягла майже 2 тисячі доларів за га, на Львівщині – 1450 доларів, на Тернопільській – 1400. Це показник того, що, незважаючи на обмеження, є попит на землю, і ціна не стоїть на місці. Все працює, і міфи не спрацювали", - зазначив заступник міністра аграрної політики та продовольства з цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Денис Башлик.

На другому етапі земельної реформи юридичні особи матимуть можливість брати участь у ринку землі, що, як очікується, призведе до подальшого зростання цін на землю. Однак важливо зазначити, що діятимуть певні обмеження. Спочатку купувати землю зможуть лише громадяни України, а можливість дозволити купівлю землі іноземцям розглядатиметься за результатами всеукраїнського референдуму.

"На початку другого етапу сформується група юридичних осіб, які хочуть отримати у власність землю, щоб розвивати тривалі інвестиційні проекти. Це призведе до зростання цін. Тому люди зараз дуже обережно підходять до розпорядження землею, розуміючи, що це нерухомий актив, який принесе їм дохід", - додав заступник міністра.

Популярні статті зараз

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Сильний удар по українцям: влада готує несподіваний "сюрприз"

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Показати ще

Очікується, що відкриття ринку землі для юридичних осіб призведе до збільшення попиту та конкуренції, що, ймовірно, призведе до зростання цін на землю, оскільки підприємства прагнуть інвестувати у довгострокові проекти та можливості. Українці обережно підходять до розпорядження землею, визнаючи потенціал землі для отримання доходу як цінного та нерухомого активу.

Нагадаємо, все досить просто: як українцеві отримати понад тисячу доларів допомоги

Раніше «Акценти» повідомляли, хороша допомога в опалювальний сезон: як оформити та отримати виплати

Як повідомляли «Акценти», українцям гордо заявили, наскільки зросла середня зарплата за рік: чи це так?