Глава Міненерго України Герман Галущенко порадив українцям підготуватися до можливих атак на енергетичну інфраструктуру під час опалювального сезону. Існують побоювання, що російські окупанти можуть атакувати енергетичні об'єкти, щоб спричинити відключення електроенергії в Україні, як вони це робили в минулому.

Про це пише «expert»

Галущенко рекомендував українцям закупити на зиму генератори та павербанки та перевірити стан раніше куплених генераторів. Він наголосив на важливості зміцнення автономного функціонування там, де це можливо.

Уряд України спільно з українською ППО вживає заходів щодо запобігання подібним атакам. Очікується також посилення загрози атак дронів, тому будуть потрібні додаткові засоби протидії дронам для захисту енергетичної інфраструктури та підтримки електропостачання в опалювальний сезон.

Блекаут у Києві

Популярні статті зараз

Рейдер Дмитро Зеленьков допік всіх ренійців: люди готуються протистояти

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Будівельна мафія розквітла у столиці: хто стоїть за мільярдними схемами

"Все ненатурально, зубы вставные, другое лицо": Алла Пугачева изменилась до неузнаваемости

Показати ще

Крім цього, представник Військово-повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат висловив занепокоєння загрозою атак безпілотників, що зростає, з боку противника, приділивши особливу увагу використанню ударних безпілотників, відомих як «шахіди». Він наголосив, що кількість таких ударних дронів, що запускаються російськими окупантами, збільшується.

Тільки у вересні противник використав понад 500 БПЛА, що вказує на значну загрозу безпілотників, що зростає. Очікується, що в міру просування опалювального сезону використання цих дронів продовжуватиме зростати.

Ігнат наголосив на необхідності посилення заходів протидії для ефективного усунення цієї зростаючої загрози та захисту території України від атак безпілотників.

Нагадаємо, нова мобілізація: секретні вручення повісток та блокування доступу до грошей

Раніше «Акценти» повідомляли, що найпотужніший перерахунок пенсій: доплатять під 3 тисячі

Як повідомляли «Акценти», виплатять по 11 тисяч на українця: як отримати гроші