Зниження застосування ракетної зброї російськими окупантами в Україні можна пояснити кількома чинниками, пояснює керівник Єдиного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі новин «ua.news»

Однією з можливих причин зменшення кількості ракетних обстрілів є те, що загарбникам, можливо, доведеться нагромадити запаси ракет. Хоча мали резерви, вони щедро їх використовували, а виробництво ракет — повільний і складний процес. Тому вони, можливо, зберігають свої ракетні ресурси для конкретних цілей.

"Цілком ймовірно, що необхідне накопичення таких запасів. Бо хоч у них були чималі запаси, але вони їх дуже щедро використали. І виробництво (ракет) хоч і існує, воно досить ускладнене та сповільнене", – пояснила Гуменюк.

Загарбники обговорюють період відключення і готуються до нього. Цей період може включати певні стратегії або напади на енергетичні об'єкти, щоб вони могли збирати ресурси для цієї мети.

Популярні статті зараз

Налагодили ласу схему: як пилять державні гроші у Вишневій міській раді

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Справи погані: скільки дронів розробляє РФ порівняно з Україною

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Показати ще

ракетна атака на Україну

"Це може бути пов'язане з підготовкою до так званого "періоду блекаутів", які вони анонсували і продовжують педалювати цю тему", - сказала вона.

Окупантам може знадобитися додаткова координація для ракетних атак, що може стати ще складнішим завданням після того, як Сили оборони України завдали удару по штабу Чорноморського флоту Російської Федерації в Криму. Це може включати навчання пілотів, координацію дій з військово-морськими ракетоносцями та інші логістичні фактори.

"Необхідно проводити навчання пілотів, погодження з морськими ракетоносіями тощо. А за умов збиття верхівки Чорноморського флоту можуть бути певні складнощі", - додала фахівець.

Загалом, схоже, що загарбники коригують свою стратегію та використання ракет, можливо, в очікуванні більш масштабних атак або заощадження ресурсів для конкретних операцій.

Нагадаємо, країни ЄС "кинуть" українців: заборони на в'їзд та скасування допомоги

Раніше «Акценти» повідомляли, тепер перевірять кожного: на українців у Польщі чекає неприємний "сюрприз"

Як повідомляли «Акценти», посилена мобілізація: чи жінкам вручатимуть повістки