Міністерство оборони України планує поділитися офіційною позицією щодо електронного реєстру військовозобов'язаних. Заступник міністра оборони Катерина Чорногоренко підтвердила це у заяві ТСН.ua.

«Ми погодимо позицію і, гадаю, вийдемо до всіх з однією позицією», - сказала Катерина Чорногоренко з приводу створення реєстру.

Однак у Міноборони поки що не прокоментували можливість видачі електронних повісток до армії, хоча це здається можливим. На даний момент повістка вважається врученою, якщо документ на паперовому носії підписано особою, якій вона видана.

Адвокат Андрій Межирицький уточнив, що відправлення електронних повісток вимагатиме внесення змін до законодавства щодо мобілізації та військової служби.

Він зазначив: «Для того, щоб надсилати повістки в електронному вигляді – для цього потрібні зміни у законодавстві про мобілізацію та військову службу. У такому разі це цілком можливо. Це може бути за аналогією з повісткою до суду. Щодо останньої, то чітко прописано, що людина повідомлена належним чином, коли отримала повістку до суду в електронному вигляді».

Популярні статті зараз

Після Вишневого пішли за Краматорськом: як продовжують розкрадати кошти

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Показати ще

Мобілізація: скрін з відео

Межирицький також зазначив, що в Україні штрафи часто скасовують через неявку до ТЦК за паперовим порядком. Він додав, що з цієї причини суди регулярно скасовують штрафи.

Щодо побоювань, що банківські рахунки та рахунки індивідуальних підприємців можуть бути заблоковані через зміни у законодавстві, Межирицький пояснив: «Теоретично таке можливо, якщо це, електронні виклики, буде введено до законодавчої площини. Якщо людина не з'явиться на виклик, то нестиме адміністративну відповідальність. Тобто так само, як сьогодні людина отримала повістку у паперовому вигляді, розписалася і не з'явилася. Відповідальність – у вигляді штрафу. Відомості передаються до виконавчої служби. Далі у разі його несплати для порушника наступають наслідки».

Нагадаємо, масштабна реформа соціальних виплат та пільг: грошей на українців немає

Раніше «Акценти» повідомляли, що нова ера для пенсіонерів: влада "справедливо" підвищить пенсії кожному

Як повідомляли «Акценти», вибори в Україні під час війни: Зеленський зробив історичну заяву