Побоювання з приводу майбутнього опалювального сезону в Україні, особливо в таких містах, як Київ та Одеса, обґрунтовані з огляду на минулий досвід обстрілів та загроз критично важливій інфраструктурі. Потенціал дефіциту електроенергії та перебоїв у цих міських центрах, а також в інших регіонах наголошує на важливості готовності.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «today», посилаючись на думку директора Центру дослідження енергетики Олександра Харченка.

Втішно чути, що багато українців зробили кроки з підготовки до можливих відключень електроенергії, купуючи альтернативні джерела електроенергії та тепла. Такий запобіжний підхід може допомогти окремим особам та спільнотам краще протистояти викликам у зимові місяці.

Укренерго: скрін з відео

"У Києві є генерація, але вона покриває у найкращому разі не більше 30% споживання. В Одесі взагалі немає нічого", – пояснив Харченко.

Популярні статті зараз

Інвесторів просто кинуть? Яка доля чекає на вкладників в елітні довгобуди "Саги Девелопмент" Андрія Вавриша

"Ескулаб". Хронологія найгучнішого корпоративного конфлікту року

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Показати ще

Проте дуже важливо, щоб уряд та енергетичний сектор продовжували працювати над підвищенням стійкості інфраструктури та забезпеченням стабільного енергопостачання для пом'якшення потенційних збоїв. Досвід, отриманий під час попередніх опалювальних сезонів, матиме неоціненне значення для ефективного вирішення цих проблем.

Важливо зазначити, що складна ситуація з електропостачанням також очікується у Запоріжжі, Кропивницькому, Кременчуці та Житомирі. У зоні підвищеного ризику та всі прифронтові населені пункти.

Є надія, що завдяки спільним зусиллям та здобутим урокам Україна зможе пережити майбутній зимовий сезон із більшою стійкістю та мінімізувати будь-який несприятливий вплив на благополуччя громадян.