В Україні розпочалося будівництво 14 будинків для постійного проживання вимушених переселенців, які постраждали від повномасштабної війни в країні. Ці будинки будуються з ініціативи фонду Олени Зеленської "Адреса дитинства" і призначені для прийомних сімей вимушених мігрантів, які виховують п'ятьох і більше дітей.

Про це повідомляє «focus», посилаючись на заяву міністра соцполітики Оксани Жолнович.

До основних особливостей таких будинків можна віднести:

Будинки спроектовані так, щоб бути інклюзивними та доступними. Вони оснащені енергоефективними функціями зниження витрат на комунальні послуги.

Будинки будуть мебльовані, забезпечуючи мешканців основними зручностями.

Популярні статті зараз

Інвесторів просто кинуть? Яка доля чекає на вкладників в елітні довгобуди "Саги Девелопмент" Андрія Вавриша

Нові потяги до Європи: "Укрзалізниця" анонсувала несподіваний проект

"Буча Комбуча" та "Збройні Сухарі України" зникнуть назавжди: знущання з символів нарешті припинять

Як зрадник став «волонтером»

Показати ще

Кожен будинок буде обладнано необхідною побутовою технікою.

Крім того, для підвищення безпеки в кожному будинку буде встановлено підземне модульне бетонне укриття з металевими вибухозахищеними дверима.

Нові будинки для переселенців: скрін з відео

"Будинки для прийомних сімей - це значна підтримка для тих, хто бере на себе відповідальність і приймає в сім'ю дітей. Ми хочемо, щоб допомога таким сім'ям не була формальною. І саме будівництво таких будинків є одним із ключових напрямків роботи для нашої команди також" , – заявила чиновниця.

У місті Житомирі в рамках програми «Житло для вимушених переселенців (ВПО) та реконструкція звільнених міст в Україні», що фінансується Єврокомісією, планується звести чотири висотні будинки. Ці будинки забезпечать житлом сотні переміщених осіб. Очікується, що їх буде завершено в 2024 році, на будівництво буде виділено 8 мільйонів євро.

Ця ініціатива спрямована на задоволення житлових потреб тих, хто був змушений покинути свої будинки через конфлікт, що триває в Україні, забезпечуючи їм безпечні та комфортні умови життя.