Під час засідання уряду в Україні прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що тарифи на гарячу воду, опалення та газ для споживачів залишаться незмінними в опалювальний період. Шмигаль пояснив, що продовжено зобов'язання щодо надання державних послуг (ПСО) на ринку природного газу. Згідно з цією угодою, постачальники тепла отримуватимуть природний газ від "Нафтогазу" за фіксованою ціною 7,4 гривні за кубометр.

Про це повідомляє "agronews"

Ця фіксована ціна вважається пільговою і на даний час не призведе до перегляду вартості послуг опалення. Шмигаль зазначив, що укладаються контракти між "Нафтогазом" та теплоенергетичними компаніями, заявки вже подали близько 600 виробників тепла, а з більшістю основних підприємств укладено контракти на постачання.

Шмигаль також підкреслив, що до початку опалювального сезону залишилося трохи більше місяця, і підготовка триває повним ходом.

Газ. Фото: скриншот YouTube.

Популярні статті зараз

Ситуація з системами оповіщення досі незадовільна: хто понесе відповідальність

Нові потяги до Європи: "Укрзалізниця" анонсувала несподіваний проект

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Показати ще

Семеро атомних енергоблоків відремонтовано, ще два введуть в експлуатацію до початку опалювального сезону, загальна потужність яких складе 7,8 ГВт.

Міністерство енергетики планує на початок сезону ввести в експлуатацію 25 енергоблоків загальною потужністю 4,5 ГВт.

Близько 80% відремонтовано обладнання, проводиться інтенсивний ремонт для забезпечення готовності.

Ремонт здійснюється на 35 гідроагрегат загальною потужністю близько 2,3 ГВт.

Примітно, що в Україні діє мораторій, який перешкоджає підвищенню тарифів на газ, гарячу воду та опалення, але він не поширюється на холодну воду та електроенергію. У червні ціна на електроенергію вже зросла до 2,64 грн. за 1 кВтг. Спочатку перегляд цін на воду планувався на 1 липня, проте пізніше це рішення було скасовано владою.