Тарифи на електроенергію для побутових споживачів в Україні можуть змінитись вже з 1 січня 2024 року, оскільки нинішній тариф діє лише до 31 грудня. Поточна підвищена ціна на електроенергію, встановлена ​​на рівні 2,64 гривні за кіловат-годину, була встановлена ​​1 червня постановою уряду, яка діятиме до кінця грудня цього року.

Цю новину розмістили на сайті «gsminfo»

Експерти припускають, що високою є ймовірність того, що тарифи на електроенергію для населення будуть переглянуті в новому році в залежності від рішення уряду, яке буде прийнято ближче до кінця 2023 року. Експерт з енергетики Андріан Прокоп вважає, що ціни на електроенергію залишаться незмінними до кінця 2023 року, але майбутні коригування залежатимуть від стану енергосистеми України.

Тарифы на электроэнергию

Прокоп зазначає, що якщо не буде нових атак російських окупантів на енергосистему України, то тарифи на електроенергію навряд чи зростуть. Уряд раніше обіцяв не підвищувати тарифи на електроенергію до кінця опалювального сезону, а обговорення коригування цін очікується після його завершення.

Популярні статті зараз

Старлінки, дрони Mavic, EcoFlow, РЕБи та критична медицина: БФ молодіжної ініціативи «Надія» з гуманітарною місією на Запорізькому напрямку

Ситуація з системами оповіщення досі незадовільна: хто понесе відповідальність

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Показати ще

Незважаючи на зростання цін на електроенергію, багато людей важко своєчасно оплачують рахунки за комунальні послуги, що підкреслює фінансові проблеми, з якими стикаються домогосподарства.

Щодо тарифів під час війни, то в серпні 2022 року президент Володимир Зеленський запровадив мораторій на деякі тарифи, у тому числі на гарячу воду, послуги газорозподілу, а також на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії. Згідно з мораторієм, ціни на ці послуги повинні залишатися незмінними до закінчення військового стану та протягом шести місяців після його скасування.