Україна запроваджує нові правила військового обліку для жінок, які вимагають присутності жінок-лікарів, у тому числі лікарів, фармацевтів та медсестер у процесі призову, починаючи з 1 жовтня 2023 року.

Відповідну новину розмістили на порталі «novyny.live»

Незважаючи на запровадження нової процедури військового обліку жінок, зазначається, що дотримання цієї процедури, швидше за все, буде добровільним принаймні на початковому етапі. У районних територіальних центрах призову (ТЦК) можуть бути відсутні дані про жінок з медичною освітою, а до 2026 року існує перехідний етап, який дозволяє жінкам медичної сфери працювати без військового обліку.

Жінки у ЗСУ: скрін з відео

Питання контролю над дотриманням нового порядку є непростим завданням. Порядок денний не можуть видати жінці, якщо вона ще не перебуває на військовому обліку. Для вирішення цієї проблеми медичні та фармацевтичні навчальні заклади зобов'язані надати у ТКЦ список своїх випускників за два місяці до випуску. Випускникам буде видано тимчасові сертифікати строком дії 30 днів, протягом яких вони мають відвідати ТЦК та пройти комісію.

Популярні статті зараз

Інвесторів просто кинуть? Яка доля чекає на вкладників в елітні довгобуди "Саги Девелопмент" Андрія Вавриша

Старлінки, дрони Mavic, EcoFlow, РЕБи та критична медицина: БФ молодіжної ініціативи «Надія» з гуманітарною місією на Запорізькому напрямку

Як зрадник став «волонтером»

Затмила даже солнце: Настя Каменских похвасталась безупречными формами в миниатюрных шортиках, фанаты ахнули

Показати ще

Жінкам медичної галузі, які завершили навчання до введення нових правил, надано відстрочку до 2026 року, згідно з рішенням від 30 грудня 2022 року №1487.

Жінка у ЗСУ: скрін з відео

Важливо відзначити, що в Україні триває військовий стан та загальна мобілізація, внаслідок чого до військової служби підлягають як чоловіки, так і жінки, якщо вони не мають обмежень за станом здоров'я, що перешкоджають виконанню бойових завдань. Конкретні категорії українців, які підлягають мобілізації з вересня, визначаються владою України з урахуванням конфліктної ситуації, що триває.