Війна, що триває в Україні, призвела до того, що значна кількість українців шукають притулку за кордоном, а на рішення повернутися додому або залишитися в інших країнах впливає кілька ключових факторів.

Відповідну новину опублікували на порталі «novyny.live»

Ось огляд ситуації на основі дослідження агентства Info Sapiens :

За оцінками, станом на червень 2023 року через війну за кордоном проживає від 5,6 до 6,7 мільйона українців. До цієї групи населення входить значна кількість жінок та дітей. Найбільша кількість українських біженців перебуває у Німеччині (27%) та Польщі (24%).

Згідно з дослідженням, 63% українців, які перебувають за кордоном, планують у якийсь момент повернутися до України. На рішення щодо повернення впливають такі фактори, як ситуація з безпекою, наявність житла в Україні, можливість заробляти на життя, а також порівняння умов життя в Україні з країною, що приймає.

Популярні статті зараз

"Ескулаб". Хронологія найгучнішого корпоративного конфлікту року

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Як зрадник став «волонтером»

Вот это гибкость: Тина Кароль показала необычную позу в постели, Дан Балан оценил бы

Показати ще

Переселенці, біженці

Хоча більшість українців за кордоном мають намір повернутись, є менший відсоток (6,8%), які бачать більше перспектив для своїх дітей в інших країнах. Ця група може розглянути можливість більш незмінного життя за кордоном.

Залежно від розвитку подій, за оцінками, від 1,3 до 3,3 мільйонів українців можуть вирішити залишитися за кордоном. Остаточне число залежатиме від таких факторів, як тривалість війни та загальна ситуація в Україні.

Олексій Данилов, секретар Ради національної безпеки України заявив, що тривалість війни залежить від різних факторів. Український народ сповнений рішучості боротися за свою незалежність, і хоча на полі бою є серйозні проблеми, мета полягає в тому, щоб досягти кордонів України, якими вони були 1991 року.

Рішення повернутися додому або залишитися за кордоном є складним, на нього впливають як особисті обставини, так і ширший контекст війни. Безпека, економічні перспективи та доступність житла та засобів до існування в Україні продовжуватимуть грати вирішальну роль у формуванні рішень українців, які шукали притулку в інших країнах.