Найбільший центр гуманітарної допомоги для українських біженців у Надазіні (Польща) закрився. Закриття пояснили тим, що більшість людей вже знайшли житло і нових приїжджих не було. Нині у центрі перебувають близько 300 осіб, частину з яких переведено до інших, дрібніших центрів, інші звернулися по допомогу до органів місцевого самоврядування.

Дану новину опублікували на сайті «novyny.live»

Українцям, які рятуються від війни та шукають притулку в Польщі, рекомендується звертатися до центрів допомоги для реєстрації. Щоб знайти центри, які все ще приймають біженців, люди можуть звернутися до таких ресурсів, як загальнопольський веб-портал Mapuj Pomoc та веб-сайт Fundusz Sprawiedliwości.

українські біженці

Крім того, українські біженці у Польщі можуть мати право на нові виплати, зокрема фінансову допомогу, відому як Becikowe. Ця допомога є одноразовою сумою у розмірі 1000 злотих і доступна батькам новонароджених дітей, які мешкають у Польщі та відповідають певним вимогам. Ці кошти є частиною системи сімейної допомоги в Польщі і зазвичай переводяться на банківські рахунки або доставляються поштою.

Популярні статті зараз

"Ескулаб". Хронологія найгучнішого корпоративного конфлікту року

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Огромная кость торчит: Волочкова обложилась цветами и сняла пуанты – зрелище жалкое, лучше б на шпагат села

Показати ще