26 жовтня 2024 року інспекторами Державної екологічної інспекції Центрального округу спільно з Сектором поліцейської діяльності на воді Кременчуцького районного управління поліції ГУНП в Полтавській області та УВБ Полтавського управління виявлено судно на території ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Сулинський», яке займалося промисловим ловом обіркованими сітками в кількості 2 шт. загальною довжиною 140 метрів, в яких зафіксована свіжа виловлена риба різних видів.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу для фіксації та встановлення всіх обставин вчинення правопорушення. Плавзасіб (судно), сітки та рибу вилучено.

Обрахована шкода навколишньому природньому середовищу становить понад двісті тисяч гривень.

Крім того, з водойми Сулинського заказника вилучено заборонені знаряддя лову, а саме 16 месинових сіток загальною довжиною близько 1 кілометра з водними біоресурсами різних видів.

Відповідно до законодавства водні живі біоресурси, які знаходилися у сітках та мали ознаки життя, було повернуто назад до їх природного середовища.

Популярні статті зараз

Повістки поштою: коли чекати листа від ТЦК, хто визначає адресатів

Криптобиржа WhiteBIT: как "регионалы" Шенцевы сбежавшие в РФ и Владимир Носов помогают спецслужбам Кремля и обманывают клиентов

Коханка Зеленського та Коломойського: пропагандисти "розкрили" секрет успіху Тіни Кароль

Любитель «русского мира» хоче відкрити почесне консульство України в Іспанії та отримати статус почесного консула

Показати ще

Враховуючи завдану істотну шкоду, всі матеріали скеровані до правоохоронних органів.

Державна екологічна інспекція Центрального округу спільно з СПД на воді ГУНП в Полтавській області і в подальшому буде здійснювати посилені заходи щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства на території Полтавської та Черкаської областей.