Повідомляється, що Олександр Ткаченко повертається у Мінкульт. На цей раз, через свою найбільш довірену заступницю Галину Григоренко.

Скандальний екс-міністр культури Ткаченко, який був звільнений рік тому, після низки скандалів навколо непрозорого розподілу сотень мільйонів гривень та оборуток з Одеською кіностудію, де-факто, повертає свій вплив на Мінкульт, через свою найближчу заступницю Галину Григоренко, яка, за інсайдерською інформацією, найближчим часом, буде повторно призначена заступником нового очільника Міністерства культури і стратегічних комунікацій Миколи Точицького.

Ймовірно, що сам Точицький зосередиться на питаннях саме стратегічних комунікаціях та культурній дипломатії, а реальне керівництво культурною галуззю буде здійснювати саме профільний заступник Галина Григоренко, а фактично - її реальний босс Олександр Ткаченко. Це дасть можливість звільненому чиновнику знову розподіляючи бюджетні кошти, зокрема, на серіали, продакшн марафону, а також капітальні видатки та лобіюючи заздалегідь визначених підрядників.

Раніше довкола масштабних витрат на проєкти від Міністерства культури та інформаційної політики починався не один скандал. Українці масово обурювалися, що міністерство під час повномасштабної війни хоче витратити понад 150 млн грн на створення нових серіалів, ще близько 500 млн грн — на добудову Національного музею Голодомору. Натомість ці кошти варто було б скерувати на закупівлю безпілотників, антидронових рушниць тощо для ЗСУ.

Після числених звернень, Володимир Зеленський фактично засудив наміри Мінкульту і наголосив, що під час війни більшість бюджетних коштів мають йти саме на оборону. А на зйомку серіалів й музеї можна шукати позабюджетні гроші.

Популярні статті зараз

"Робити це, як кролик": супербабуся влаштувала дуже відвертий показ на честь православного свята

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

"Божественная Катюша": заезда "Кухни" Кузнецова восхитила снимком с райского отдыха, Анна Кошмал оценила

Огромная кость торчит: Волочкова обложилась цветами и сняла пуанты – зрелище жалкое, лучше б на шпагат села

Показати ще