Днями міністр освіти Лісовий попередив вчителів, що підвищення їхніх заробітних плат згідно із урядовими обіцянками в 2024 році не відбудеться. Нагадаю, що Уряд планував підвищувати зарплатні вчителів ДВІЧІ в 2024 бюджетному році.

Цинізм заяви Міністра не лише в тому, що:

- напередодні Верховна Рада підвищила депутатський фонд для оплати праці своїх помічників до рекордних 133 тисяч гривень на місяць і розійшлася відпочивати до кінця серпня;

- влада переможно повідомила, про збільшення майже ВДВІЧІ заробітних плат податківцям;

- уряд вкотре індексував пенсії для суддів і тепер середня пенсія для них складає 105,6 тисяч гривень на місяць(середня пенсія для решти пенсіонерів - 5 816 гривень)…

Популярні статті зараз

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

Нові потяги до Європи: "Укрзалізниця" анонсувала несподіваний проект

Зеленський підписав новий закон про пенсії для українців: що змінилося та чого очікувати

Бренді та вино з лохини: українські фермери вийшли на новий рівень переробки ягід

Показати ще

а в в тому, що однією із головних соціальних обіцянок ЗЕ-команди було збільшення заробітних плат вчителів до 4 тисяч доларів (по тодішньому курсу - 107 200 гривень).

Сьогодні, якщо врахувати реальний курс долара до гривні, виборча обіцянка ЗЕ-команди складала б зарплатню вчителям вже у сумі 164 тисяч гривень на місяць. З огляду на те, що влада декларує нині середню зарплату вчителів у 13 тисяч гривень, то рівень виконання передвиборчої обіцянки становить аж 7.8 відсотка.

Найсумніше, що цю виборчу обіцянку для вчителів, які день і вночі агітували за «Слугу народу», «послала» вже перша очільниця Міністерства освіти Новосад, яка почала свою діяльність з непримиренної боротьби за підвищення …ВЛАСНОЇ ЗАРПЛАТНІ. Бо на зарплату в 36 тисяч гривень на місяць в 2019-20 роках вона не могла вижити.

Тож виборча історія про зарплати вчителів починалася як типова ОХЛОКРАТІЯ із її характерними ознаками - НЕВІГЛАСТВА і ПРИМІТИВІЗМУ (просто шукали популістську обіцянку і неправильно порахували цифри) та закінчується, як ІДІОКРАТІЯ, коли громадян України вважають за ІДІОТІВ, щоб не сказати у стилі владно-бізнесового жаргону, за ЛОХІВ

Я вже мовчу про інших МОН-владців.

Днями заступник Міністра освіти Винницький, який вже котрий рік незаконно перебуває в статусі подвійного громадянина, порівняв українських викладачів і студентів у Польщі з бомжами.

Про мізерні зарплати викладачів системи передвищої та вищої освіти, яких влада точно перетворює на бомжів - іншим разом.