На своїй сторінці у соціальній мережі Facebook відомий політичний експерт Андрій Золотарьов заявив про те, що останнє розслідування Михайла Ткача щодо голови «Нафтогазу» Олексія Чернишова виглядають дуже підозріло та нагадують відверту боротьбу за владу між різними кланами всередині самого НАБУ, що руйнує репутацію всього відомства.

«Питання 1. Якщо Ткач тривалий час знімав усі машини НАБУ, що в'їжджають і виїжджають на територію, то як НАБУ пропустило таке тривале спостереження за своїм офісом? Постійно машина з парою, що стоїть, усередині не привернула уваги НАБУ? Запитання 2. Якщо Ткач знімав у конкретний день конкретну машину, то хто йому вказав дату та час, коли ця машина там з'явиться? Цю інформацію злив когось із співробітників НАБУ? Чи Ткачу, як завжди, дали готовий матеріал? Питання 3. Звідки у Ткача копії ухвал ВАКС? Хто їх йому злив? Знову «джерела у правоохоронних органах»? Чи розглядатиметься це порушення закону профільним комітетом ВР? Питання 4. Чи знайомий Ткач та його керівники в УП зі статтею 387 ККУ? Якщо ні, підкажемо: розголошення даних оперативно-розшукової діяльності, досудового розслідування карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років. Це для Михайла Ткача. А для тих, хто йому ці дані надав покарання більш суворе: штраф від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Питання 5. Формулювання у ухвалі ВАКСу у стилі «він може щось знати, давайте проведемо обшук місця, де він живе». Чи немає відчуття, що таємниця житла, гарантована Конституцією, порушується на раз-два-три просто тому, що він може щось знати, без глибокої аргументації. Настав час починати нудьгувати за часом Януковича та Пшонки в ГПУ. Навіть тоді такого не було», заявив Андрій Золотарьов.

Також експерт переконаний, що спроба атаки на голову "Нафтогазу" Олексія Чернишова схожа на те, що його просто намагаються дискредитувати перед можливим призначенням до Кабінету міністрів.

«У діалозі з головою «Нафтогазу» Ткач ставив багато запитань. Характер питань вказує на глибоке експертне знання питання в тій сфері, де Михайло експертом не є. До речі, у самому діалозі глава «Нафтогазу» більш ніж вичерпно відповів по всіх пунктах, підготовлених Михайлу його «джерелами в правоохоронних органах». Загалом у багатьох розумних людей після перегляду даного сюжету мало скластися чітке відчуття, що група осіб у самому НАБУ та осіб, які прагнуть НАБУ очолити, спільно працюють на дискредитацію самого НАБУ та його керівництва. Паралельно збиваючи голову «Нафтогазу» із можливого призначення до Кабміну. Гарно. Але дуже незграбно. Надто сильно вуха стирчать», – додав Андрій Золотарьов .