AI for Good в Україні опікується платформою Svidok.org. За допомогою цього інструменту кожен громадянин України може залишити свідчення про злочини рф, зокрема завантажити фото- та відеодокази та розповісти про екоцид росіян в Україні.

«Відтепер завдяки синхронізації наших процесів дані про екологічні злочини росіян, зафіксовані на платформі “Свідок”, будуть надходити на “ЕкоЗагрозу” і відпрацьовуватися Державна екологічна інспекція України. Це означає, що разом ми зможемо зібрати ще більше свідчень від громадян України та надати їх як докази під час міжнародних судів», – зазначив Руслан Стрілець.

За його словами, пан Ходсон високо оцінив нашу унікальну розробку – ресурс “ЕкоЗагроза”. Він погоджується, що без матеріальної відповідальності агресора за знищене довкілля світ не зможе рухатися вперед до розв’язання екологічних проблем. Тому важливо синхронізувати наші зусилля для розвитку треку з обрахунку збитків. Важливо накопичити та зберегти для майбутніх поколінь об’єктивні дані про руйнування довкілля унаслідок збройної агресії.

«Трек з обрахунку збитків довкіллю продовжується. Станом на сьогодні уже зареєстровано понад 5 174 випадків шкоди для довкілля на понад 57,3 млрд євро. Дякую платформі “Свідок” за вагомий внесок у процес фіксації російських злочинів в Україні. Партнери усвідомлюють важливість відновлення України. Адже це один з найбагатших біорізноманіттям куточків світу. Впевнений, разом ми можемо зробити ще більше на нашому спільному шляху до справедливості», – акцентував Руслан Стрілець.