Найближчим часом дороговарістне обладнання буде доставлено з-за кордону.

«Разом з Благодійним фондом молодіжної ініціативи «Надія» ми з перших днів повномасштабного вторгнення забезпечуємо лікарні Донеччини, Харківщини, Дніпра сучасним медичним обладнанням. Цю програму підтримують меценати і донори. Зокрема, за участі Анатолія Шкрібляка та партнерів фонду, лише за останній місяць придбано і доставлено в лікарні десять портативних апаратів для непрямого масажу серця Easy Pulse Schiller (Швейцарія). Також на Донеччині три кабінета гостроскопії Fuji (Японія), в яких рятують від кровотеч шлунка, кишківника. Кожна одиниця цього обладнання - це сотні життів поранених захисників та захисниць, які вдалося врятувати. І новий апарат Prismaflex, який ми невдовзі встановимо в одному з великих медичних госпіталів, значно підвищить рівень надання екстреної допомоги та збереже не одне життя», - розповів перший заступник голови Комітету ВР з питань здоровʼя нації Валерій Дубіль.

За сприяння фонду «Надія» та Анатолія Шкрібляка у лікарнях Донеччини, наближених до лінії зіткнення, вже працюють три апарата Prismaflex. Це обладнання використовується як для проведення гемодіалізу, так і для ультрафільтрації крові, що дозволяє рятувати кінцівки пораненим з посттурнікетним синдромом.

«Підтримка наших військових госпіталів є надзвичайно важливою для забезпечення належного рівня медичної допомоги. Наш фонд вже давно співпрацює з лікарнями в регіонах, де ситуація найбільш напружена, забезпечуючи їх найсучаснішим медичним обладнанням. Нова «штучна нирка» Prismaflex, яку ми передамо, врятує багато життів. Це інвестиція у здоров'я наших захисників та їхнє швидке відновлення», — зазначив Анатолій Шкрібляк.