30 травня 2024 року відбулася розширена виїзна нарада Державної екологічної інспекції України за підтримки Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні. Захід пройшов у рамках фінансованого Урядом Швеції проєкту з оцінки шкоди довкіллю, завданої війною.

Т.в.о. Голови Держекоінспекції Ігор Зубович розпочав нараду з вітального слова, висловивши подяку представникам місцевих органів влади і правоохоронних органів та міжнародним партнерам за їхню постійну та плідну співпрацю з Держекоінспекцією. Крім того він наголосив на необхідності проведення реформи системи державного екологічного нагляду (контролю) в Україні.

На нараді були присутні та висловили Держекоінспекції подяку за співпрацю перша заступниця начальника Чернівецької ОВА Альона Атаманюк та начальник Спеціалізованої екологічної прокуратури Чернівецької обласної прокуратури Олександр Кирик, також участь у обговоренні взяв Олексій Пиріков, в.о. керівника проєкту з оцінки завданої війною шкоди довкіллю Програми розвитку ООН в Україні,

На нараді обговорили наслідки повномасштабної війни для довкілля України та збитки, завдані навколишньому природному середовищу внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Популярні статті зараз

Микола Томенко заявив, що нинішні посадовці МОН продовжують справу Кагановича-Сталіна

Як головний поліцейський Волині Крошко "крошки" збирав під час війни

Вагітність Наталії Могилевської не дає спокою українцям: "Претендент на батьківство..."

Вєрка Сердючка може більше не заспівати: як Андрій Данилко відновлюється після важкої хвороби

Показати ще

Розглядалися питання ефективності діяльності територіальних та міжрегіональних територіальних органів Держекоінспекції щодо здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів, а також державного ринкового нагляду.

Окремо були розглянуті результати взаємодії Держекоінспекції з правоохоронними органами щодо відшкодування завданих державі збитків у кримінальних провадженнях проти довкілля за 2023-2024 роки.

Держекоінспекція висловила вдячність Посольству Швеції в Україні та Христофоросу Політісу, заступнику Постійного представника UNDP в Україні, за надану підтримку. Та окрему подяку керівнику портфоліо проєктів з енергетики та охорони довкілля UNDP в Україні Роману Шахматенку та виконуючому обов’язки менеджера проєкту з оцінки шкоди довкіллю Олексію Пирікову за їхню активну участь і підтримку.