26 квітня Державна екологічна інспекція Поліського округу приймала учасників заходу, який проводили керівниця Координаційного центру підтримки цивільного населення при Житомирській ОВА Наталія Остапченко спільно з регіональним координатором Всеукраїнської програми ментального здоров’я Іриною Гладкою, за участі представників ветеранів, працедавців, громадських організацій та органів місцевого самоврядування.

Тема зібрання - обговорення можливості працевлаштування ветеранів та комунікації з ними.

«Те, що саме Екоінспекція Поліського округу стала майданчиком для сьогоднішньої зустрічі, - не випадковість, - наголосив у вітальному слові начальник Екоінспекції Поліського округу Євгеній Медведовський. - Питання, яке винесено на порядок денний, дуже актуальне для всього українського суспільства, і зокрема, для колективу Інспекції, кожен десятий працівник якого, серед яких і жінки, зі зброєю у руках боронить нашу землю. Ми чекаємо на своїх колег та готові стати працедавцями і для людей інших професій, які боронили нашу Батьківщину.

Так, у проєкті Стратегії реформування системи державного екологічного контролю, ініційованої Міндовкілля, Екоінспекцією України, приділяється велика увага програмі перекваліфікації ветеранів війни для роботи в системі екоконтролю.

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Запахло смаженим: столичний мажор Олександр Слобоженко зібрався тікати та перевозить авто?

Нова масова гуманітарна допомога: як отримати незалежно від статусу та місця проживання

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Показати ще

Екоінспекція вже готова приймати таких фахівців. І зі свого боку уже робимо все можливе, аби наші ветерани, кожен зі своїм баченням змін, які мають впроваджуватися у суспільстві, з безцінним професійним і життєвим досвідом, який, без сумніву, буде корисним і затребуваним і у сфері захисту довкілля, не лише почувалися комфортно, але й постійно відчували нашу безмежну вдячність, підтримку і могли реалізувати свій професійний потенціал».

Начальник Екоінспекцї також наголосив на важливості психологічної допомоги українцям, турботи про їх ментальне здоров’я.

«З кожним днем війни, на жаль, збільшується кількість людей, які самостійно вже не можуть оволодіти своїми емоціями, яким потрібна підтримка.

Всеукраїнська програма ментального здоров'я «Ти як», створена за ініціативою Першої Леді Олени Зеленської, спрямована на розвиток здатності психіки відбивати атаки стресових чинників і подолання стереотипів, які заважають звернутися по допомогу. Низка проєктів психологічної допомоги українцям вже діють по всій Україні і вже ефективно допомагають українцям», - акцентував Євгеній Медведовський.