У цей день 2023 року Надзвичайний і Повноважний Посол Бразилії в Україні Нортон де Андраде Мелло Рапеста вручив найвищу державну нагороду Бразилії – орден Ріо Бранку родині українського дипломата Євгенія Єніна, який був нагороджений ним у грудні 2022 року, але трагічно загинув у січні 2023 року.

Про це повідомила дружина українського дипломата, директор Департаменту економічної дипломатії Міністерства закордонних справ України Людмила Єніна.

Відзнаку було засновано в 1963 році Президентським Декретом Бразилії. Орденом вшановують гідні заслуги, громадянські чесноти, практичні дії та вчинки гідних почесної згадки. І цією найвищою державною нагородою керівництво Бразилії відзначило Євгенія Єніна, який вбачав важливість і необхідність нарощення співпраці з цією країною в економічній та політичній сферах. Саме до Бразилії відбувся один з останніх його візитів на посаді заступника міністра МЗС у травні 2021 року. Невдовзі дипломат обійняв посаду першого заступника міністра внутрішніх справ.

За період російсько-української війни міжнародна співпраця набула особливого значення та підкреслила роль дипломатів у критичний момент для держави. Саме служіння українській дипломатії Євгеній Єнін присвятив більшу частину свого життя.

Євгеній Єнін загинув 18 січня 2023 року в авіакатастрофі в Броварах, коли внаслідок авіатрощі розбився гвинтокрил із керівництвом МВС на борту.

Популярні статті зараз

Після Вишневого пішли за Краматорськом: як продовжують розкрадати кошти

Власник онлайн-казино VBET Віген Бадалян співпрацює з російською 1xbet? Блогер навів приклад

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

Показати ще