Кілька років тому Держекоінспекцією Центрального округу неодноразово проводились перевірки комунального підприємства «ЧЕЛУАШ» Черкаської міської ради.

За результатами перевірок, встановлено факт перевищення ГДС забруднюючих речовин в Кременчуцьке водосховище по завислим речовинам, БСК5, ХСК, сульфатам, сухому залишку, азоту амонійному, нітрит-іонам, нітрат-іонам, фосфатам, хлорид-іонам, залізу, аніонам СПАР. Відповідно, проведену розрахунок розміру збитків та даному підприємству пред’явлено претензію для добровільного відшкодування.

Оскільки, збитки у добровільному порядку підприємством не сплачені, Держекоінспекція була вимушена звернутися до суду з відповідним позовом про стягнення коштів.

Господарський суд Черкаської області підтримав законні вимоги Держекоінспекції (рішення від 26.04.2023 по справі 925/706/21).

В результаті, КП «ЧЕЛУАШ» Черкаської міської ради наприкінці грудня 2023 року відшкодувало шкоду, заподіяну навколишньому природному середовищу в розмірі 440555,64 гривень за перевищення гранично допустимого скиду в зливових водах.

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Власник онлайн-казино VBET Віген Бадалян співпрацює з російською 1xbet? Блогер навів приклад

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Показати ще