Курячі яйця — один із найкорисніших і найпопулярніших у раціоні продуктів. Дієтологи рекомендують їсти яйця у вареному вигляді, і найкраще – з рідким жовтком. Фахівці розповіли скільки і як можна зберігати варені яйця, щоб вони були безпечними для вживання.
Як стало відомо, варені яйця псуються набагато швидше, ніж сирі. При кімнатній температурі їх можна зберігати лише 12 годин у зимовий період і не більше 10 годин влітку.
У холодильник сирі яйця можна зберігати 2-3 місяці. А ось варені яйця фахівці радять зберігати у холодильнику не довше 3-5 днів.
Отже, щоб сирі яйця зберігалися довше, перш ніж класти їх у холодильник, потрібно обов'язково помити в содовому розчині.
Варені яйця не рекомендується зберігати у пластикових контейнерах та пакетах, тому що в такому разі порушується циркуляція повітря та продукт швидше зіпсується. Будь-яке пошкодження, навіть невелика тріщина, багато разів скорочує термін зберігання.
Кар’єри – «під ключ»: як Опімах з Держгеонадра допомагає Шапранупривласнювати підсанкційні родовища
Повістки поштою: коли чекати листа від ТЦК, хто визначає адресатів
Налагодили ласу схему: як пилять державні гроші у Вишневій міській раді
Дуже татуйована бабуся роздяглася до трусів, щоб показати, на що вона витратила понад мільйон гривень
Після варіння ретельно витріть шкаралупу, перевірте, щоб вона не була пошкоджена, і покладіть яйця в тарілку. Потім поставте у холодильник.
Варені яйця краще з'їдати за перші 4 дні. Яйця варяться 5 хвилин, тому краще перед їдою зварити собі свіже яйце, ніж переживати, чи придатне до вживання зварене кілька днів тому.
Це важливо: Як перевірити свіжість яєць. Один із популярних способів перевірити сире яйце на свіжість домашніх умов – розкрутити його на плоскій поверхні. Тухле яйце — так само, як і круто зварене, — обертатиметься довго, а ось свіже яйце досить швидко зупиниться.