Курячі яйця — один із найкорисніших і найпопулярніших у раціоні продуктів. Дієтологи рекомендують їсти яйця у вареному вигляді, і найкраще – з рідким жовтком. Фахівці розповіли скільки і як можна зберігати варені яйця, щоб вони були безпечними для вживання.

Як стало відомо, варені яйця псуються набагато швидше, ніж сирі. При кімнатній температурі їх можна зберігати лише 12 годин у зимовий період і не більше 10 годин влітку.

У холодильник сирі яйця можна зберігати 2-3 місяці. А ось варені яйця фахівці радять зберігати у холодильнику не довше 3-5 днів.

Отже, щоб сирі яйця зберігалися довше, перш ніж класти їх у холодильник, потрібно обов'язково помити в содовому розчині.

Варені яйця не рекомендується зберігати у пластикових контейнерах та пакетах, тому що в такому разі порушується циркуляція повітря та продукт швидше зіпсується. Будь-яке пошкодження, навіть невелика тріщина, багато разів скорочує термін зберігання.

Популярні статті зараз

Кар’єри – «під ключ»: як Опімах з Держгеонадра допомагає Шапранупривласнювати підсанкційні родовища

Повістки поштою: коли чекати листа від ТЦК, хто визначає адресатів

Налагодили ласу схему: як пилять державні гроші у Вишневій міській раді

Дуже татуйована бабуся роздяглася до трусів, щоб показати, на що вона витратила понад мільйон гривень

Показати ще

Після варіння ретельно витріть шкаралупу, перевірте, щоб вона не була пошкоджена, і покладіть яйця в тарілку. Потім поставте у холодильник.

Варені яйця краще з'їдати за перші 4 дні. Яйця варяться 5 хвилин, тому краще перед їдою зварити собі свіже яйце, ніж переживати, чи придатне до вживання зварене кілька днів тому.

Це важливо: Як перевірити свіжість яєць. Один із популярних способів перевірити сире яйце на свіжість домашніх умов – розкрутити його на плоскій поверхні. Тухле яйце — так само, як і круто зварене, — обертатиметься довго, а ось свіже яйце досить швидко зупиниться.